Всичко започва през 2020 година. Германия е разтресена от голям

...
Всичко започва през 2020 година. Германия е разтресена от голям
Коментари Харесай

Гръмна скандал за филма с работещите при нечовешки условия българи в Германия

Всичко стартира през 2020 година. Германия е разтресена от огромен скандал. В кланицата на „ Клемент Тьонис ” избухва най-големият гърмеж на ковид в цяла Европа. Заразени са над 2000 души. А съвсем 7000 от чиновниците на концерна са под карантина.

Този скандал обаче изважда на бял свят различен, защитаван в загадка години. Екипът на Яна Бернхард потегля по следите му. „ Стана ясно, че в завода работят българи и румънци, които са принудени да изкарват хляба си при безчовечен условия. Всъщност огнището на Коронавирус беше директно обвързвано с обстоятелството, че хората живеят при ужасни условия - натъпкани в малко жилищно пространство. Има случаи на осем до 10 души и повече, наблъскани в един апартамент ”, описа Яна Бернхард. „ Нямаше никакво разстояние сред хората в столовата, нямаше къде да седнеш. Беше ми мъчително за тях, тъй като толкоз време са стояли прави на поточната линия и след това няма даже къде да си починат ”, споделя свидетелка. „ Започна следствие против компанията „ Тьонис ” и нейното управлението.

Беше заведено дело за телесна щета по несъобразителност и нарушение на законите за отбрана от инфекции. Нечовешките условия на труд и живот провокираха огромна вълна от отвращение, макар че за тях се знае от години. Намеси се и политиката. Бяха направени законови промени, с цел да се подсигурят договорите на работещите ”, описа Яна Бернхард. След огромния скандал за първи път от доста време пред камерите застава и притежателят на кланицата милиардерът Клемент Тьонис. И дава обещание смяна. „ Разбира се, цяла Германия се довери на тези думи и се надяваше, че Клеменс Тьонис ще удържи на думата си. Ние като публицисти трябваше да проверим това ”, изясни Яна Бернхард.

Цялата обява!
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР