Всичко започна с подуване на корема и ужасни болки, а

...
Всичко започна с подуване на корема и ужасни болки, а
Коментари Харесай

Поп певицата Тони: От 4 години съм в ремисия

" Всичко стартира с отичане на корема и ужасни болки, а на по-късен стадий - с тежка диария и кървене. Но тогава към този момент улцерозният колит беше доста напреднал. На физическо равнище това ми се отрази с внезапно намаляване. Висока съм 170 см, а тежах единствено 46 кг. Нормално съм била 55 кг, а сега тежа 58 кг, това показа за БНР поп певицата Тони. Дълги години изпълнителката на паметната ария " Всичко било е насън " се бори с ужасната болест.

Поп певицата Тони приключва НАТФИЗ със компетентност „ Мюзикъл”. Лятото на 2000 година дебютира с песента „ Всичко било е насън”, която незабавно става шлагер. Следват синглите “Е-самота” и “Както преди” от дебютния албум на Тони “Прераждане”, за който получава премия за дебют на БГ Радио. От 2001 година до 2005 година Тони е певица №1 с хитовите си песни и видеоклипове.

За дълго Тони като че ли изчезва от поп сцената, тъй като е принудена да се бори с тежкото възпалително чревно заболяване улцерозен колит. Единственото, което може да прави тогава, е да озвучава анимации, като извършва песните, приспособени на български. Започва също да преподава вокално пеене.

Откакто е в ремисия, Тони още веднъж работи като певица и всяка година изкарва най-малко по една ария. В края на 2021 година записа с Орлин Павлов дуетната ария „ Докосвам те “, на която музиката и текстът са нейни. А тази година се готви да направи видеоклип по новата си ария „ Ела и ме избави “.

" Много бях отслабнала, тъй като действително от възпалението не можеха да се усвояват питателните субстанции. Не можех да хапвам, повръщах всичко, в това число и хапчетата кортикостероиди. В този миг аз се бях отказала да пребивавам, тъй като бях минала през доста компликации и бях събрала доста болки. Точно тогава ме одобриха в извънредно тежко положение в болница „ Лозенец “. И макар че не можех да се храня, тялото ми задържаше течности, краката ми бяха в големи отоци. Не можех да вървя от тях.

Лекарите смятаха, че в случай че ми влеят албумин, който дефакто е протеин, ще се подобря. Сума ти пари струваше това нещо. Приятели ми помогнаха финансово. Но албуминът не работеше при мен. Една седмица ми вливаха албумин, само че не се получи. В един миг лекарите ми предложиха да ми дадат соев протеин. На мен ми действаше доста добре и незабавно течността от тялото ми стартира да се изхвърля, отоците спаднаха. За близо седмица се възвърнах ", описа още певицата.

И продължава:

" През първата година бях единствено на кортикостероиди. Бях в толкоз тежко положение, че кортикостероидното лекуване се задържа цяла година. По принцип не е добре да се ползва повече от три месеца. При мен се наложи да продължи една година. От тях понижава костната компактност и получих болки в коленете, гръбнака, в костите. Според лекуващите ме лекари трябваше безусловно да изляза от тази терапия, което става с последователно понижаване на дозата, тъй като се основава взаимозависимост. Следващото лекарство пък наруши салдото на женските ми полови хормони. Затова нямам и деца. Ако желаех да се спася, трябваше да съм наясно, че няма да мога да имам деца. Без кортикостероидите най-малко по два пъти годишно влизах в болница, тъй като положението ми се утежняваше. Заради заболяването не можех да работя. Когато си в рецесия, не можеш да правиш нищо друго, с изключение на да лежиш у дома... Тогава нямах и нужната дисциплинираност в храненето.

През 2016 година започнах да се храня по-здравословно и това оказа помощ. В момента не преставам да съм на терапия.

До ремисия стигнах за 10 години след доста болежка и с доста самообладание. Аз не бях толерантен човек, само че това заболяване доста ми оказа помощ да стана индивида, който съм сега ".

Поп певицата споделя, че храненето има голямо значение освен това заболяване. По думите ѝ при всеки човек потребното хранене е друго. На нея и оказва помощ това, че става веган. Само картофите не ѝ работят добре. Почти три месеца се храни единствено с ориз, моркови и тиквички с малко зехтин. Така последователно, с доста самообладание и с доста работа върху себе си трансформира питателните си привички. Изключва животинските артикули и безусловно след шест месеца влиза в безспорна ремисия.

" При състояние че преди този момент цялото ми дебело черво беше в гной и язви. Най-важно беше търпението. Моят лекуващ гастроентеролог ми споделяше: " Знам, че искаш нещата да се случат бързо, само че търпението е другото основно нещо в лекуването ти ". Откакто към този момент четири години съм в ремисия, си пояждам от време на време нещо от неразрешените неща – колкото душичката ми да се нахрани. Но след това отново си не преставам диетата. Например нощес си разреших чаша вино. След 10 години битка с заболяването от 2018 година съм в безспорна ремисия. Изключително щастлива съм, че в този момент пребивавам изцяло пълностоен живот ", радва се на живота певицата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР