Всичко започна прекрасно. Бременността ми бе по-лека и от първата,

...
Всичко започна прекрасно. Бременността ми бе по-лека и от първата,
Коментари Харесай

Раждането й мина добре, но след 4 часа се случи немислимото

Всичко стартира прелестно. Бременността ми бе по-лека и от първата, спомня си Алехандра.

Не бях болна, усещах се добре. Всички проби и ултразвукови проучвания бяха естествени и на 19 април 2016 година се роди нашето дълго чакано бебе, прибавя Алехандра.

Раждането минало добре, само че тревожни мисли не спирали да се въртят в главата на Алехандра. Синът й Тими се родил същински воин с тегло 3960 грама и височина 59 сантиметра. Бебето бе показано на майката и всички паники изчезнали.

Само 4 часа по-късно обаче в отделението влезе доктор.

Той съобщил на Алехандра, че детето й умира.

Неонатологичният скрининг посочил сърдечно заболяване на детето й. Чували се шумове при сърцето, а наличието на О2 в кръвта му внезапно спаднало. Кожата на новороденото посивяла, а то безусловно се топяло пред очите на лекарите. Наложила се незабавна интервенция.

По-късно родителите научиха и точната диагноза на Тими – " Атрезия на белодробната артерия с непокътната интервентрикуларна бариера. Атрезия на трикуспидната клапа и Хипоплазия на дясната камера ".

Тома претърпя още две интервенции през първите дни от живота си. Той не може да живее без специфични медикаменти, които ще се наложи да приема до края на живота си. Това обаче не е най-лошото.

При проучванията се открива съществуването на огромен брой колатерали – аварийни кръвоносни съдове. Налага се нова интервенция.

" Докторите ни предложиха да изчакаме, до момента в който Тими навърши 4-5-годишна възраст. Той сега е на 3. Прокрастинацията е пагубна за тялото на детето. Съдържанието на О2 в кръвта му спада, тъй като пораства прекомерно бързо за възрастта си. Сърцето му просто не може да се оправи ", споделя Алехандра.

В чужбина ни предложиха интервенцията да се извърши неотложно, защото в организма настъпват необратими промени. След интервенцията възможностите му за живот ще се усилят неведнъж.

Един от най-хубавите сърдечни хирурзи в Европа М. Хазекамп е подготвен да оперира Тими в испанска клиника, като част от специфична стратегия, защото в Холандия, където работи експертът, цената е доста висока.

Въпреки отстъпката, цената е голяма за едно нормално семейство.

Тома е извънредно дете – мъдро, деликатно и сърдечно. Всеки ден той е същински воин, тъй като се бори всекидневно със гибелта. Той се пробва да бъде потребен и оказва помощ на майка си да почиства у дома – събира играчки, носи чинията си до мивката, само че се уморява доста бързо.

Опитва се да прави всичко като възрастен. Обича животните и да слуша приказки. Той обаче не може да тича и да скача като едно обикновено и крепко дете. Ако тръгне да го прави, стартира да се задушава, а устните му посиняват. Дори когато си почива, той диша тежко.

В момента родителите му събират пари и се молят, да не стане прекомерно късно, когато съумеят, предава jenata.blitz.bg.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР