Всичко започна, когато лидерът на ПГ на ИТН Тошко Йорданов

...
Всичко започна, когато лидерът на ПГ на ИТН Тошко Йорданов
Коментари Харесай

Йорданов и Ананиев се обиждаха в НС на палава пеперудка и г-н как му беше името

Всичко стартира, когато водачът на ПГ на Има Такъв Народ Тошко Йорданов излезе на трибуната да заключи коментара си след чуването на вътрешния министър Калин Стоянов по какъв начин страната покрива вредите на пострадалите общини и жители.

" Народно събрание наподобява на телевизионно предаване, в което единствено се приказва ", заключи той и добави, че би трябвало да се работи, и то болшинството да е интензивно в тази посока.

" И на всичкото от горната страна един народен представител от ПП-ДБ, Настимир Ананиев, излиза и приказва по какъв начин хората не били застраховани. Хората не са отговорни, че нямат застраховка, а страната е отговорна за това, което се случи. Хората имат цялостното право да вземат по едно паве и да отидат пред Министерски съвет да видят какъв брой са застраховани министрите ", възмути се той от думите на Ананиев и се усъмни дали не лобира за някой осигурител.

Ананиев не му остана задължен и се обърна към него с " господин по какъв начин му беше името ".

" Някои хора, каквито и да станат, постоянно си мислят, че са в сюжет - Народното събрание не е шоу, да, от Има Такъв Народ желаете да го извършите шоу. И дивият ви популизъм би трябвало да спре ", репликира Настимир Ананиев. " Публичният запас би трябвало да се харчи отговорно ", акцентира той и направи извода, че в случай че най-малко 30% от хората са застраховани, то страната ще похарчи по-малко пари за покриване на вредите.

Диалогът продължи и излезе отвън тепиха на наводненията и отговорностите на страната. Двамата депутати си размениха реплики от кухнята на взаимното им другарство около политиката - Йорданов описа по какъв начин договарял място в листите Настимир Ананиев, когато беше във групировката на Мая Манолова, а депутатът от Политическа партия му го върна със преживелица със сина му и неговото предпочитание за стажуване.

Йорданов нападна Ананиев и напомни политическата му биография, като посочи, че е сменял не една партия. " Знаят му името всички партии, през които е минал като дребна, палава пеперудка. Да, знам името на врачока, пеперудест, Настимир ", продължи депутатът от Има Такъв Народ и добави, че осъзнава, че ще бъде осъден за думите си. 

Той отнесе предстоящата забележка от ръководителя Йорданов Росен Желязков, който пък даде още веднъж опция на отбрани името си.

" Г-н не знам по какъв начин му беше името ", да се научи, че от трибуната не би трябвало да се лъже ", сподели Ананиев по адрес на Йорданов. И повтори политическите обстоятелства за партийното си участие.

Тошко Йорданов пък го подкани, в случай че доста държи да се схванат, да излязат на открито.

" Много персонално стана това нещо ", заключи Росен Желязков и побърза да даде къса отмора с преустановяване на съвещанието, с цел да се уталожат пристрастеностите.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР