Всичко за Пловдив може да откриете в на Капитал. Пловдив

...
Всичко за Пловдив може да откриете в на Капитал. Пловдив
Коментари Харесай

Пловдив и околните населени търсят пътищата едни към други

Всичко за Пловдив може да откриете в на Капитал.
Пловдив е една от най-свързаните в България области, що се отнася до зависимостите сред регионалния център и близките обитаеми места. В последните години градът непрекъснато притегля нови бизнеси и работещи.

Именно дребните дистанции и равнинната област сред обитаемоте места дават опция за работа в Пловдив и дом отвън него.

Това обаче се оказва по едно и също време вероятност и проблем. Въпреки че правилото е, че потребностите на един град дефинират неговото придвижване, не постоянно регулирането на трафика съумява да догони темповете на развиване на промишлеността. Числата са безапелационни: в. Това са в допълнение съвсем две трети от всички регистрирани в града коли.
Реклама
Именно тематиките за посоките на развиване на Пловдив, за транспортните връзки и връзката сред общините в района, както и за придвижването на хората и бизнесите бяха акцент в първата полемика на тазгодишното събитие на " Капитал Градове " в Пловдив.

В полемиката между тях, която най-после се трансформира в спор, представители на общините Пловдив и Асеновград разискаха с бизнеса какво може да се направи за уравновесено развиване без конкуренция за вложения. По пътя към промишлеността На миналогодишното издание на " Капитал Градове " участниците в полемиката тогава се сплотиха към сновната цел, само че рискът градът по тепетата да се срещне със сходни на столицата проблеми е настоящ. " Би било мъчно Пловдив да се трансформира в София, тъй като Пловдив има повече тротоари, пешеходни зони и велоалеи, само че рискът трафикът да се усилва и да се утежнява качеството на живот е голям ", разяснява зам.-кметът Стефан Стоянов.

Основната причина за нараствания трафик са индустриалните зони, които го обкръжават от всичките му страни и хората от цялата област, които работят в тях. Най-прекият, а от време на време и единствен, път от у дома до работа за множеството от тях, е с кола през центъра на града.

По тази причина полемиката по време на панела се завъртя към това по какъв начин може да се улесни придвижването на хора, които не живеят в града, само че употребяват работната, обществената и здравната инфраструктура на Пловдив и прилежащите му територии. Проектите за смяна Случващото се в Пловдив не е оригиналност и други градове към този момент от дълго време са измислили какво и по какъв начин може да се направи. Част от огромните инфраструктурни планове съществуват на идейно равнище от десетилетия - подобен да вземем за пример е планът за към Пловдив и градска железница, която би могла да обслужва немалка част от трафика, който в този момент минава през целия град. Процесът по реализирането ѝ обаче непрекъснато се спъва в тежките междуведомствени взаимоотношения на национално равнище.
На национално равнище изоставаме с потенциал, с знания и с ясни решения. Като в тази тенденция. Държавата в настоящия програмен интервал е заложила в програмата за превоз развиването втори стадий на ЖП възела, което значи да се приключи кръга към кръга, да се удвои стоманения път, с цел да може да има по-редовен трафик и да повдигне прекосяването на бул. Копривщица, с цел да не се затруднява трафика, т.е. да няма прелези. Стефан Стоянов
Зам.-кмет по Образование, бизнес развиване и европейски политики, Община Пловдив
Реклама
Той добави още, че това би улеснило тяхната задача на локално равнище, като общината ще би трябвало само да се оправи с проблематичния градски превоз - който ще се явява довеждащ до железницата.

Замислена като градска, тази железница би била надалеч по-полезна, в случай че излезе и отвън териториалните граници на града и свърже Пловдив със прилежащите обитаеми места и летището, изясни зам.-кметът от община Асеновград Теньо Манолов. " При едно от последните изследвания, преди да се ремонтира пътя Пловдив-Асеновград, приблизително на ден минаваха по 70 хиляди автомобила ", изясни той. След построяването на пътя, сподели той, Асеновград на процедура действа като обвързвано звено с Пловдив - това значи че два града в топ 15 на България към този момент са на процедура единна метрополия.

Манолов разяснява още, че ЖП превоза по линията Пловдив-Асеновград и сега се употребява от доста хора, само че още повече биха оставили колите си за сметка на трен, в случай че в града има повече спирки, на които да слязат. Ръка за ръка с бизнеса Това обаче, става известно, не е в ръцете на общините. И двамата зам.кметове бяха безапелационни, че има два казуса - железниците са държавни, а рейсовете сред общини се контролират прекомерно тежко и скъпо.

Това разочарова представителите на бизнеса, които упорстват за решения през днешния ден. По-добрата транспортна съгласуваност сред обитаемоте места в областа и индустриалните зони несъмнено ще се отрази позитивно и на бизнеса, безапелационен беше Красен Кръстев, шеф на Мекалит България. Фабриката на Мекалит се намира на метри от линията Асеновград-Пловдив, само че неналичието на спирка постанова потребността от различен тип превоз.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР