Всичко води към това, северната и южната части на групировката

...
Всичко води към това, северната и южната части на групировката
Коментари Харесай

Руската армия е на път да разсече украинската групировка в Курска област на две части

Всичко води към това, северната и южната елементи на групировката на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в Курска област скоро да бъдат разсчени на две елементи. Това написа Телеграм каналът " Военная Хроника ", представен от " Фокус ".

Първата част от групата на украинските въоръжени сили рискува да бъде обкръжена покрай Малая Локня, втората ще бъде принудена да измисли нещо в придвижване, с цел да

- а) се опита да деблокира тези, които може да са попаднали в " котела “,

- б) да задържи съветските войски източно от Черкаси Поречни и Мартиновка.

Тези села, както и зоната, прилежаща към Суджа от изток, в този момент са по-скоро сива зона, в сравнение с под контрола на една от страните. Руснаците са завладяли селата Викторовка, Старая Сорочина, както и село Лижаки (югоизточно от Леонидово), което индиректно удостоверява затварянето на една от " стените " на " котела " от юг.

Събитията на фронта стартират да се развиват по доста необикновен сюжет и наподобява, че украинските въоръжени сили очевидно са пропуснали опцията да излязат от тях релативно безкръвно, означават от " Военная Хроника ".

 

Това обаче не значи, че боевете ще приключат на следващия ден. Напротив, защото регионът се насища с военна техника и персонален състав, боевете от двете страни стават още по-ожесточени.

Едновременно с това би трябвало да се има поради, че там бързо става студено и стартират превалявания. И към този момент няма положителни пътища за бягство от Курска област. Скоро за украинците ще бъде невероятно да бягат и през полетата.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР