Всичко в природата съществува в перфектна хармония и ритъм. Това

...
Всичко в природата съществува в перфектна хармония и ритъм. Това
Коментари Харесай

Ритъмът и късото кино се срещат в КЕВА

Всичко в природата съществува в съвършена естетика и темп. Това са двете качества, които също по този начин можем да открием под някаква форма във всяко едно изпипано произведение на изкуството. В ритъма на месец януари пък, непроменяемо участват киното и музиката, като двете най-зимни и разпознаваеми форми на творчество. За да влезе в естетика с това, редакторският екип на Кинематограф е подготвил незабравима селекция от късометражни филми, които се завихрят към тематиката за музикалното начало. Подобно събитие заслужава да бъде поднесено във допустимо най-хубавата и подобаваща атмосфера. За нея ще се погрижи домакинът на тази кино-вечер – емблематичният „ Клуб за естетическо образование на актьора “, или кратко – КЕВА!

Главни герои в това кино-музикално угощение ще бъдат Теодора-Косара Попова – режисьор и съсценарист на " Танда ", и Бисер Джонев – режисьор и сценарист на " Дишай ". Това са двете български ленти, които оглавяват класацията за филми на музикална тема в последните две години и това е реалност оттатък персоналното користолюбие и субективния усет. И двамата ще бъдат дейна част от програмата, която включва полемика за техните филми, опит и за седмото изкуство изобщо.


„ Танда “ е буен и поетичен документален роман за тангото, танца и живота. Освен това е първият български документален филм, номиниран за студентските награди " Оскар ", откогато са учредени от Филмовата академия на Съединени американски щати през 1972г. Филм, преборил се с над 1100 съперника от целия свят, с цел да бъде един от трите, стигнали до финалната селекция.

 От своя страна, „ Дишай “ е смела и истинска история, която балансира върху тънкото въже, опънато сред сюрреализма и магическия натурализъм. Сюжетът ни води в света на млад барман, на който се постанова да изкара няколко дни от живота си без способноста да приказва, откакто чудата хармоника се залепва крепко за устните му и нейните звуци стават единствения метод за него да комуникира със света. А всичко това съставлява иносказание за невероятните събития, през които би трябвало да премине всеки дръзнал да тръгне по пътя на творчеството, само че и за тези решили да изживеят живота си въодушевено и достоверно.
Като всяка добре разказана история, селекцията, готова от Кинематограф ще ви завърти през целия набор от страсти – от сладко-горчивия усет на тъгата до жизнерадостните сълзи на смеха. Включени са още и филми от Германия, Канада и Съединени американски щати, а най-много доста темп, музика и кино.
На 18-ти януари от 19:00 часа в клуб КЕВА, ще имаме опцията да се насладим на един невъобразим до момента танц сред огромния екран и музиката.
Програма и билети:

Автор: Иван Врамин, фотоси: Кинематограф
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР