Всичко трябва да бъде пресметнато конкретно и да се излезе

...
Всичко трябва да бъде пресметнато конкретно и да се излезе
Коментари Харесай

Асен Василев: България има най-евтиния бензин на колонка в ЕС


Всичко би трябвало да бъде пресметнато съответно и да се излезе с антикризисен пакет, който не е на парче и тъкмо там, където сега чакаме най-вече инфлационен напън. В енергийната сфера значително беше овладян. България има най-евтиния бензин на колонка, имаме също по този начин цена на електрическата енергия, която е същата като 1 юли предходната година – това на никое място в Европейски Съюз го няма. Това съобщи вицепремиерът и финансов министър Асен Василев пред публицисти, съобщи Dariknews.bg.

Цените на газа за битовите консуматори имаше много огромни обезщетения, за небитовите консуматори на ток също. Най-големият инфлационен напън идва по хранителната верига и продоволствието и там би трябвало да се насочат ограниченията. В по-дългосрочна вероятност по-голям инфлационен напън ще пристигна по линията на металите, предвижда финансовият министър.

Вицепремиерът посочи, че кабинетът няма да желае смяна на плоския налог у нас и увери, че макар инфлацията, няма упоритостта да се трансформира бюджетното салдо, най-малко на този стадий.

По думите му трябват още 1-2 седмици, с цел да може да се изготви сходен пакет, само че някои неща би трябвало да се съобразят с общоевропейски регулации, като да вземем за пример акцизите на горивата - България е на минимално избрания предел.

" Фискалният запас до през вчерашния ден беше на 8,2 милиарда, тъй че пари има. Имаше краткотраен спад, когато изплатихме 2,7 милиарда външна емисия дълг, който изплатихме. След това данъчните приходи го изпълниха ", съобщи Василев и акцентира, че рецензиите са изцяло неоснователни.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР