Всичко това се случва, защото ПП-ДБ дадоха заявка, че искат

...
Всичко това се случва, защото ПП-ДБ дадоха заявка, че искат
Коментари Харесай

Деница Сачева: ГЕРБ вече няма да приеме Асен Василев за финансов министър


Всичко това се случва, тъй като ПП-ДБ дадоха поръчка, че желаят да се провали първият мандат и кабинетът още веднъж да е с втория, споделя някогашната обществена министърка

Аз си водех мемоари на диалозите ни. 40% от тях бяха за министъра на защитата Тодор Тагарев

В парламентарната група на ГЕРБ всички ще последват образеца на Делян Добрев и за министър Асен Василев няма да гласоподават. Той и Габриел са неравностойни - не могат да се мерят нито като политика, нито като престиж, нито като отговорности.

В това бе безапелационна депутатът от ГЕРБ и част от преговорния екип на партията с ПП-ДБ Деница Сачева пред Би Ти Ви.

Те непрекъснато постановат тематиката за дамите, а държанието и отношението, което показват към нас, в това число това, което се случи по отношение на госпожа Габриел, цялата група на ГЕРБ е сюрпризирана от това отношение към един от най-успешните политици, една жена, която има извънредно съществени качества и съставлява капитал за България. Хора като Асен Василев не могат да си разрешат да приказват такива неща. Той упреква госпожа Габриел за това, че е взела самоуверено решение да избере екипа, с който ще ръководи, разяснява Сачева. Според нея у Василев има " липса на обикновена нравственос и умения като водач ".

Още през цялото време казахме на какво сме съгласни. Споразумението от 14 стр., даже по думите на Петков, беше готово. Да, не се разбрахме за съответен период във връзка с службите, съответен текст за отпадане на следствената загадка и за Закона за правосъдната власт. Ние водихме диалог по какъв начин да наподобяват текстовете. Имахме релативно единодушие какво ще се случи, описа Сачева.

Всички тези 11 души, които са си подали отводи, са министри сега. Голяма част от тях бяха показани като специалисти, те са поели отговорност да ръководят 18 месеца и би трябвало да носят своята отговорност, настоя тя.

Не, не съм водила договаряния да заменя обществения министър Иванка Шалапатова. Не договарям за позиции, в които към този момент съм била, добави Сачева.

Запитана координиран ли е бил въпреки всичко описът с министри, който Мария Габриел даде на президента Румен Радев, тя отвърна: Твърдя, че в този лист нямаше нищо изненадващо за сътрудниците от ПП-ДБ. Това се случва, тъй като още през цялото време ПП-ДБ дадоха поръчки по разнообразни канали, че се пробват да провалят първия мандат, без значение какво споделят. Те през цялото време желаят това да е с втория мандат още веднъж. Колкото и да не ни вярвате, все по-ясно става за цялото общество че Политическа партия работи единствено и само за пиар, маркетинг.

Всички имена, които бяха вътре, бяха разисквани. Няма нито едно ново име. Колегите от Политическа партия непрестанно сменяха мнението си защо ли не. За повторно слушам, че Тагарев не е бил част от диалозите. Това е парадокс. Ние бяхме на договарянията без телефони, тъй като искахме да няма спекулации, само че аз си водех доста подробни мемоари, голям % от времето, да кажем 40%, ние сме говорили за Тагарев. Имаше съответни забележки от госпожа Габриел към неговата професионална работа, вместо да се отговори съответно на тях, на нас ни отговаряха, че това е знаме и значимо нещо за тях, описа още Сачева.

Самият Кирил Петков самичък удостовери, че са приели Ивелина Василева и Росен Желязков за министри. Жечо Станков също бе признат, само че няколко часа по-късно се роди концепцията БЕХ да бъде управлявана от сегашния министър Румен Радев, изясни тя.

Договорихме се за всички огромни въпроси. Политическа партия непрестанно желаеха да удължават времето, да вкарват нови условия и условия, протакаха преднамерено. Подписи под състава на кабинета няма, само че квотите са контрактувани. Изненадващото за нас е тяхното държание. Когато те внесоха оставка, ние нямахме визия за това. Г-жа Габриел бе в Букурещ, подсети депутатката. 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР