Всичко това е направено като грабеж на собственост, защото още

...
Всичко това е направено като грабеж на собственост, защото още
Коментари Харесай

Кремъл нарече "грабеж" затварянето на консулствата в САЩ

" Всичко това е направено като обир на благосъстоятелност, тъй като още от 1 септември приключи работа консулството в Сан Франциско. " Така Юрий Ушаков, асистент на съветския президент Владимир Путин, дефинира настояването на Държавния департамент до 2 септември да бъде закрито генералното консулство в града, както и две консулски служби в Ню Йорк и в столицата Вашингтон. Той напомни, че Съединени американски щати са дали по-малко от 48 часа период Москва да предприеме тези дейности.

Между двете страни се навива " серпантина на вражески връзки ", считат в Кремъл. Според Ушаков американските управляващи " не престават да громят двустранните ни връзки " без да се замислят за последствията за интернационалната непоклатимост.

Той показва, че в известието от Вашингтнон се приказва за възобновяване на паритета след изгонването на стотици американски дипломатически чиновници от Русия, само че за Москва този паритет е " много конвенционален ". Ушаков напомня, че в листата на съветските дипломатически чиновници в Съединени американски щати са записани и представителите в Организация на обединените нации, а те нямат отношение към двустранните връзки.

" Някой би трябвало да прояви здравомислие и да се спре. Състоянието на връзките ни е тежко. И преди то беше нееднозначно, само че беше по-просто ", добави той. Помощникът споделя по какъв начин президентството на Джордж Уокър Буш е почнало с изгонването на 50 съветски дипломати, Москва е отвърнала, само че с това всичко е завършило и връзките сред двете страни почнали да се развиват.

Белият дом посочи късно в четвъртък, че решението за последната глоба против Русия е взето персонално от президента Доналд Тръмп.

Външният министър Сергей Лавров сподели в петък, че ще реагира на закриването на генералното консулство в Сан Франциско.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР