Всичко тече и всичко се променя. Видяхме, че Омикрон дойде

...
Всичко тече и всичко се променя. Видяхме, че Омикрон дойде
Коментари Харесай

Радостина Александрова: Омикрон у нас е въпрос на дни

" Всичко тече и всичко се трансформира. Видяхме, че Омикрон пристигна и за следващ път ни шамароса и ни сложи на място ". Това съобщи вирусологът проф. Радостина Александрова пред БиТиВи.

Според нея ние сме в съревнование за това кой ще изпревари, кой ще се промени по-бързо, само че би трябвало да бъдем подготвени да живеем с този вирус. Омикрон ще доближи до всяка една страна и е въпрос на дни да бъде потвърден, уточни Александрова.

Към момента към момента няма отговор на въпроса, който интересува всички - какво се случва с клиничната картина. Трябва да бъдем внимателни прикани, Александрова и добави, че вирусът не признава граници и е въпрос в точния момент да пристигна.

По думите ѝ до момента в който има чувствителни хора към вируса, той ще се развива, а Омикрон има опцията да провокира реинкфекция. Няма значение какво споделя този или оня експерт, а би трябвало да се види какъв е медицинският консенсус, а той е в интерес на имунизациите, акцентира вирусологът.

Тя уточни, че имунизацията сама по себе си няма да е задоволителна, а ще трябват и медикаменти.

Тя е на мнение, че средствата от 75 лв. за пенсионерите, които отпуска държавното управление след сложена трета бустерна доза, може да сработи. На Александрова и е тъжно, че причините на науката не са били задоволително безапелационно за възрастните хора и за хората, които не желаят да се имунизират.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР