Всичко се случи в с. Николаево. Сигналът беше подаден в

...
Всичко се случи в с. Николаево. Сигналът беше подаден в
Коментари Харесай

Д-р Игнатова, спешен медик: Никога не бих заменила работата си за друга

„ Всичко се случи в с. Николаево. Сигналът беше подаден в 7:30 ч на 4 януари, за бременна, на която ѝ следва раждане на трето дете, с контракции на 2-3 минути, 20-годишна. Отидохме, дамата се качи в колата за спешна помощ, на 100 м почти в посока центъра стартира раждането с цялостно разобличаване. Бяхме в екип с акушерка Калинка Величкова. Наложи се пръсване на околоплодния мехур. Бебето се роди по естествен механизъм, изплака незабавно, без аспирация, по-късно беше изродена и плацентата. Момиченце с тегло 2,920 кг и 48 см “. Това описа доктор Виола Игнатова пред Нова телевизия във връзка със случая от предходната седмица, когато стана известно, че бебе се е родило в колата за спешна помощ на път към болница в Плевен.

„ Това не е индивидуален случай. В своята процедура съм имала и други такива “, добави доктор Игнатова и описа, че на предходното си работно място – във филиал Гулянци към ЦСМП, е имала 11 сходни раждания, а на актуалното случаите също са над 10.

Тя изясни, че за сходни случаи има протокол, по който работят незабавните медици, като от време на време се организират и образования. „ Неотдавна още веднъж имаше такива курсове, където АГ експерти образоват незабавните медици “, описа лекарката.

За себе си доктор Виола Игнатова, която към този момент 28 години работи в Спешната помощ, описа, че е педиатър, само че харесва работата си като незабавен доктор. „ Винаги съм се радвала и в никакъв случай не бих я заменила за друга. Тук тръпката е огромна, възприятието е необикновено. Това е една благородна специалност и няма нещо, което би я заменило “, показа тя и добави, че е от семейство на лекари и е възпитана да обича и почита медиците.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР