Всичко се разбърка на Общото събрание на ООН. Едва събудени

...
Всичко се разбърка на Общото събрание на ООН. Едва събудени
Коментари Харесай

“Това не е блъф”: Светът се вслуша в Путин

Всичко се разбърка на Общото заседание на Организация на обединените нации. Едва събудени в жилищата си в Ню Йорк, политиците по света видяха Владимир Путин по малкия екран да афишира частична готовност в Русия. Това беше насложено върху предходни вести за референдумите в освободените територии на някогашна Украйна. И целият дневен ред на Общото заседание отиде по дяволите.

Асистентите на Джо Байдън се втурнаха да пренаписват речта му, която президентът на Съединени американски щати трябваше да произнесе от подиума. В придвижване в речта беше вмъкнато наказание на „ експанзията “ на Русия. Честно казано, не сме привикнали с това. Всеки път, когато нашата страна се пробва да отбрани хората от терористи, било то в Грузия, Сирия или в този момент в Украйна, ни се приписва някакъв тип „ експанзия “. Видите ли, би трябвало да продължим да гледаме по какъв начин измежду бял ден западните сътрудници обстрелват с ракети нашите мирни градове и села. И отговорът е не. Няма да стане.

В навечерието на речта на Байдън пред Общото заседание “Вашингтон Пост ” го посъветва да насочи към Путин " тежък укор " за Украйна. Е, почтено казано, президентът на Съединени американски щати към този момент не е млад, не се оправи доста добре. Байдън акцентира на това, че Русия е член на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и в това време, както се твърди, със своята СВО „ е нарушила главните правила на Хартата на Организация на обединените нации “. За американците това би трябвало да е мотив да се опитат да разширят Съвета за сигурност, като поканят някой нов там и да усилят броя на непрекъснатите и непостоянните членове на Съвета.

Това е от дълго време лелеяна фантазия на режима във Вашингтон - да набута едни от най-преданите си васали измежду непрекъснатите членове на Съвета за сигурност, с цел да оказват помощ за натиска върху Русия и Китай.

В същото време пораждат най-странните претенденти - да вземем за пример Германия. Олаф Шолц е доста отворен към тази концепция. Все още са живи хора, които помнят чудовищните закононарушения на нацистките нашественици. И наследниците на тези чудовища, които през днешния ден проливат кръвта на нашия народ в Донбас, желаят да ръководят света, да се наредят измежду спечелилите във Втората международна война, които основаха Организация на обединените нации. Друг претендент - просто не се смейте - е Япония. Вероятно единствената страна в света, която съумява да счупи немския връх по военни закононарушения.

Просто не е ясно по какъв начин да прокарат тези протежета в Съвета за сигурност, в случай че и Русия, и Китай, които по това време пострадаха от Германия и Япония, употребяват правото си на несъгласие. Така че всичко това към момента са празни приказки.

Байдън също повтори остарялата мантра, че „ никой не е заплашвал Русия и никой с изключение на Русия не е търсил спор “. И внезапно Путин взе и „ излезе с безразсъдни нуклеарни закани “.

Оказва се, че американците са изхвърлили милиарди в украинските територии, изпратили са там тонове оръжия, обучили са военните, дали са разследваща информация, изпратили са своите военни там под легендата за „ наемници “. Американските оръжия са употребявани за ликвидиране на руснаци. Някакви яки момчета, които говореха британски, късаха съветските флагове от постройките на Изюм. И всичко това не е било опасност за Русия. Не, ясно е, че изкуфяването трагично отслабва умствените качества. Но кой би си помислил, че тя се е популяризирала и измежду асистентите на Байдън?

Неочаквано частта от речта, отдадена на Китай, се оказа миролюбива. Местните анализатори чакаха американският президент надали не да разгласи война на Китай в речта си. Но явно съветският въпрос се оказа толкоз комплициран, че трябваше да се забави на далекоизточния фланг. Байдън измърмори нещо за неуважение на човешките права, само че увери, че Съединени американски щати „ не желаят спор с Китай “. Наистина няма по какъв начин да завоюват доста на два фронта – против Русия и Китай по едно и също време.

Точно по американски наръчници реагираха във Англия на речта на Путин. Външният министър Джеймс Клевърли се престори на неразбиращ: „ Никога не сме заплашвали Русия, в никакъв случай не сме посягали на нейната териториална целокупност “. А Бен Уолъс въобще реши, че указът за частична готовност е знак, че „ нахлуването в Украйна се провали “.

Не знам какъв брой дълго английският министър на защитата е гледал картата на света, само че бих желал да му обясня. Три дни по-късно, след референдума, милиони хора ще се причислят към Русия на територия от 113 000 квадратни километра. Това е съвсем половината Англия, Бен. Получихме го с изумително малко кръвопролития - съветският министър на защитата заяви, че безвъзвратните загуби на съветската войска са по-малко от шест хиляди души, загубите на въоръжените сили на Украйна - повече от 60 хиляди. Мисля, че неуспехите наподобяват някак друго. Виж, когато ти избяга от Афганистан с цяло НАТО, това към този момент си беше неуспех.

Речта на Путин разтревожи най-много представителите на Стария свят. Няколко часа европейците пъшкаха в коридорите на Общото заседание, координирайки позициите си. Те могат да бъдат разбрани - намекът за " розата на ветровете ", която, в случай че нещо се случи, ще разнесе радиация в цяла Европа и света, беше оптимално явен. Накрая взеха решение и показаха дълбока угриженост.

Винаги звънейки на Путин, Макрон сподели, че решението за частична готовност е " неточност ". Олаф Шолц го назова " акт на обезсърчение ". Жозеп Борел прикани да се съдят всички руснаци, свързани със спецоперацията. Изглежда, че чакаме следващия пакет наказания от Европейски Съюз – дали за референдумите, дали за мобилизацията, дали за нещо друго - те самите не знаят. Всичко изглеждаше доста унило.

Първоначално задачата на това Общо заседание на Организация на обединените нации, което съвсем изцяло попадна под въздействието на американците, беше демонстративно „ наказване “ на Русия. Вашингтон възнамерява да притегли на своя страна тези страни от света, които изрично се придържат към неутралитет в руско-украинския спор. От една страна, те бяха застрашени, че ще им срутен стопанската система с вторични наказания. От друга страна те натискаха душевен: в случай че не ни подкрепите, ще се опитаме да ви създадем изгнаници от света.

По уместния израз на китайските публицисти, това Общо заседание на Организация на обединените нации се превръщаше в „ пленник на Запада “. Неочакваните вести от Москва обаче трансформираха доста. Лидерите на най-важните страни в света отхвърлиха да " минат на страната на света ".

Мексиканският външен министър Марсело Ебрард, пристигайки в Ню Йорк, удостовери, че мексиканският президент Андрес Мануел Лопес Обрадор остава зает с проекта си за спокойно споразумяване на борбата в Украйна. Мексиканското управление също се опълчва на антируските наказания.

Бразилският президент Жаир Болсонаро приказва на Общото заседание в безусловно същия дух. Той изисква от западните страни да не пречат на разговора и разрешаването на спорове, а също по този начин остро осъжда " еднополюсните " наказания.

Официален Китай споделя тези пацифистки желания и също приканва за договаряния и споразумяване на спора. Интересно е обаче, че безусловно незабавно след изявлението на Путин Си Цзинпин се обърна към китайските военни – участници в семинара за национална защита – и прикани армията да се приготви за бойни дейности. Нищо чудно: американците направиха всичко, с цел да трансфорат Тайван във втора Украйна. Тогава, изправени пред НОАК, представителите на Вашингтон също ще вдигнат ръце учудено - добре, по какъв начин по този начин така, но ние не сме ви заплашвали...

Китайските политолози симпатизират на решението на Путин за частична готовност, само че признават, че това обезсмисля самата концепция за договаряния и неизбежно води до продължителна борба. И колкото по-дълго продължава войната, толкоз по-опасна и непредсказуема става тя. На хоризонта се обрисува световен нуклеарен спор.

Украйна, злополучен предлог за международна борба, от дълго време е забравена. Ясно е, че не става дума за нея, а за това, че Западът, рискувайки себе си и целия свят, предизвика най-голямата нуклеарна мощ. И в този момент целият свят - от водещи политици до диванните анализатори - към този момент втори ден разисква фразата на Путин " Това не е блъф ".

„ Не имам вяра, че той ще употребява нуклеарно оръжие “, убеждава господарите си Владимир Зеленски. „ Няма да има спечелили в нуклеарна война “, блее Джо Байдън. „ Русия ще загуби в нуклеарен спор с НАТО “, съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг. „ Ако Русия единствено си подаде главата, НАТО ще я откъсне “, споделя военачалник Ричард Ширеф, някогашен заместник-командващ силите на НАТО в Европа.

Благодаря, разбрахме. Наистина не чакахме нищо друго. Отдавна е ясно, че нещата на Запад се пръскат по шевовете. Че не могат да подобрят ситуацията си. И виждат пълноценна международна война като само избавление за себе си. Тя ще отпише всичко. Е, стартира следващата акция на Запада против Русия под претекст за отбрана на Украйна.

Е, във вековната история на страната ни има един забавен модел. Всеки век превземаме по някоя западнастолица. Берлин е високомерен през XVIII век. През XIX век Париж. През XX - отново Берлин. Показателно е, че всяка такава победа подсигурява мир за доста десетилетия напред. И по-късно си живеем ужасно. И Европа, откакто получила един, се избърсва и по-късно също си живее ужасно. Навсякъде царува мир и доброжелателност сред народите.

Преди седемдесет и седем години нашите предшественици ни купиха десетилетия спокоен живот с цената на кръвта си. Сега всичко е изхарчено.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР