Всичко се клатеше. Първото, което си помислих, е да не

...
Всичко се клатеше. Първото, което си помислих, е да не
Коментари Харесай

Българка в Мароко: Всичко се клатеше, беше ме страх да не стане цунами

Всичко се клатеше. Първото, което си помислих, е да не се получи цунами ", това споделя за земетресението българка, която живее в Мароко. 

Няма данни за потърпевши българи след мощното земетресение в Мароко. Това оповестиха от Министерството на външните работи. Силният трус уплаши доста наши сънародници - даже в Казабланка и Рабат, които са на повече от 300 километра от епицентъра.

Сигнали от наши сънародници въпреки всичко могат да бъдат подавани на телефоните на консулската ни работа там, прецизират от Министерство на външните работи. Оказа се, че българската общественост в Мароко надалеч не е малобройна.

Семейството на Василка Домусчиева е измежду милионите хора в Мароко, прекарали безсънна нощ. Трусът ги заварва в леглото в дома им в Казабланка. „ Детето ми се разсъни и слезе от горния етаж. Веднага излязохме на открито. Трусът продължи някъде към минута - всичко се клатеше, осветителните тела се клатеха. Изкарахме нощта на открито. Изплашихме се, съседите всички бяха на открито. Аз, тъй като пребивавам против морето, първото, което си помислих, е да не се получи цунами. Имаше втори трус, той беше някъде след един час. Той беше по-слаб ”, спомня си сънародничката ни.

За благополучие в Казабланка вредите са дребни, само че страхът у хората е голям, споделя още Василка. „ В планините са най-големите вреди. Държавата съумява, несъмнено. Гледах мароканските вести - всичко незабавно се обезпечи. През нощта са тръгнали екипи - доста добра организация ”, споделя българката. Тази нощ още веднъж ще бъде безсънна за фамилията ѝ. От една страна поради преживения потрес, а от друга - поради предизвестие, че е допустимо да има още и по-силни земетресения.

„ Опитваме се да се съвземем и да потърсим връзка с другари, родственици на моя брачен партньор, които в действителност са в региона, покрай епицентъра. Слава на Бога всички са добре. Надяваме се това да е, да няма повече земетресения ”, сподели още Василка Домусчиева пред Нова тв.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР