Всичко съм очаквал, но че ще бъда свидетел на такъв

...
Всичко съм очаквал, но че ще бъда свидетел на такъв
Коментари Харесай

Петър Колев: Преброяването в Северна Македония е брутален фалшификат

Всичко съм очаквал, само че че ще бъда очевидец на подобен жесток фалшификат в 2022 година в една страна, която претендира и ние всички, като нейни жители желаеме да бъдем част от европейската общественост, това не можех и да си го показва.

Това съобщи в студиото на " Тази заран " по bTV Петър Колев от партия " Граждански либерален съюз " в Северна Македония във връзка преброяването на популацията в Северна Македония, при което стана ясно, че 3504 жители са се оповестили за българи.

В момента на оповестяването на резултатите българите въобще не бяха упоменати. По-късно шефът на статистическата работа Апостол Симовски на въпрос на bTV сподели, че те показват единствено етническите общности, които са част от конституцията.

„ Ако погледнете цифрите, единствената общественост в С. Македония, която има 2,5 пъти нарастване за последните 20 година това е българската общественост – от 1004 души е станала 3504, до момента в който безспорните бройки на популацията в С. Македония понижават “, добави Колев.

По думите му в С. Македония по всичко вероятни параграфи се пробва да бъде неразрешено да бъдеш българин.

„ За всички общности бяха посочени данните от хората, които живеят в чужбина. Само за българската общественост данни за това какъв брой българи от С. Македония живеят в чужбина нямаше “, съобщи още той.

„ Очаквам реакция от България и се надявам по-късно броене българското общество в действителност осъзнава какво е отношението към българската общественост в С. Македония и каква е формалната политика на македонската страна към тази общественост “, добави Колев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР