„Всичко при ареста на кмета на „Младост Десислава Иванчева е

...
„Всичко при ареста на кмета на „Младост Десислава Иванчева е
Коментари Харесай

Пламен Георгиев: Всичко при ареста на Иванчева е свършено както трябва

„ Всичко при ареста на кмета на „ Младост " Десислава Иванчева е свършено както би трябвало ", безапелационен е Пламен Георгиев, ръководител на новосъздадената Комисия за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добитото имущество. Той дефинира като необяснимо възприятието, което остана в българското общество за показност на ареста, осъществен в центъра на София.

„ Законът изисква да се претърси автомобила в наличието на Иванчева. Сигурен съм, че е било некомфортно за нея, само че по този начин всички виждат, че автомобилът не е локален на никое място ", разяснява Георгиев пред бТВ.

На въпрос за какво се е наложило Иванчева да седи с белезници от самото начало, той разяснява, че при предходна акция на прокуратурата е имало случай, в който арестуваното лице се хвърлило на земята в калта, с цел да се опита да изтрие химическото вещество от ръцете си, с което били белязани парите.

„ Не помня различен подобен случай на разположение арестувано с рушвет в подобен размер, тъй че би трябвало да работи и като предварителна защита ", разяснява Георгиев.

„ Бях мощно сюрпризиран, че има позитивни и негативни мнения за обстановка, когато задържаш човек със 70 хиляди евро в ръцете. Уверявам ви, че в случай че бяхме в една страна на Запад от нас, никой нямаше и да си намерения да каже и дума в отбрана на този човек ", разяснява още Георгиев.

На въпрос дали доказателствата против Десислава Иванчева ще устоят в съда, Георгиев сподели, че като прокурор е сигурен, че могат да доведат до неоправдателна присъда.

„ Аз като прокурор, в случай че имах такова дело, щях да бъда уверен, че ще имаме неоправдателна присъда и съм уверен, дай боже, и съдът да мисли по същия метод ", сподели Георгиев.

По мотив новосъздадената институция, която съставлява, Георгиев разяснява, че те се регистрират само пред Народното събрание с годишни отчети. До момента са получили над 100 сигнала за корупция. Георгиев посочи, че в пълномощията им е и да проверяват магистрати, само че не сподели дали сега тече сходно следствие.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР