Всичко показва, че Русия е отговорна за унищожаването на украинския

...
Всичко показва, че Русия е отговорна за унищожаването на украинския
Коментари Харесай

Борел директно обвини Русия, че взривила "Каховка"

Всичко демонстрира, че Русия е виновна за унищожаването на украинския язовир " Каховка ", съобщи през днешния ден висшият представител на Европейския съюз за външната политика и сигурността Жозеп Борел, представен от " Франс прес ".

" Язовирът не е бил обстрелван. Той е бил погубен от експлозиви, сложени в зоната, където се намират турбините. Тази зона е под съветски надзор ", акцентира Борел пред испанската социална телевизия.

" Не съм бил на място, с цел да знам кой го е направил. Но всичко, наподобява, сочи, че в случай че това се е случило в зона под съветски надзор, е мъчно да е бил някой различен ", аргументира се Борел. " Във всички случаи, следствията за Украйна са ужасни, от всички гледни точки - от хуманитрана позиция за принудените да изоставен домовете си, от екологична позиция, тъй като унищожаването на язовира ще докара до екологична злополука ", акцентира ръководителят на европейската дипломация.

Москва и Киев си трансферират отговорността за унищожаването на язовира, ситуиран на брега на река Днепър. Русия съобщи през вчерашния ден пред Международен съд, че Киев е унищожил язовира с масиран артилерийски обстрел, напомня Агенция Франс Прес.

 Украйна твърди, че има доказателства, че Русия е зад гърмежа на Украйна твърди, че има доказателства, че Русия е зад гърмежа на " Каховка "

Украинският вътрешен министър Игор Клименко съобщи през днешния ден, че при наводненията са починали минимум 5 души, а 13 са оповестени за безследно изчезнали. Назначеният от Русия " губернатор " на окупираната част от Херсонска област заяви от своя страна за осем жертви и добави, че наводненията може да продължат още 10 дни.

 " Зверство, което ни оставя без думи ": Грета Тунберг упрекна Русия за " Нова Каховка "
Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР