Всичко по проектокабинета на безкомпромисните“ ПеПе-та е готово. Договорено е

...
Всичко по проектокабинета на безкомпромисните“ ПеПе-та е готово. Договорено е
Коментари Харесай

Седмицата: И влезе… убитият, а може и танковете да дойдат“

Всичко по проектокабинета на „ безкомпромисните “ ПеПе-та е готово. Договорено е с тези – с ГЕРБ, с които само нямаше да вършат взаимни отстъпки, дори нямаше да се церемонят, до момента в който не ги изчегъртат. Нооо… пристигнало е време… компромисно. Щото се видя, че „ време разделно “ на което пет пъти си игра „ новата смяна “ – тази същата „ безкомпромисната “, я раздели нея – напряко я разпука като пуканка от вътрешната страна на открито. А на „ остарялата кандидат-нова смяна “ – герберската, дори петите не й се напукаха.

И по този начин, както се споделя в оня анекдот от брадатите глъбини на „ Темида “: На съда всичко му е ясно… да влезе убитият. И си влезе – през парадния вход си влиза ГЕРБ към този момент отново като първа полтсила, нищо че трябваше да е в ролята на убития, на натрупа, който да бъде изнесен през задния вход. Ей го, на, даже и най-върлият вдясно гробар на Българска социалистическа партия, пардон – към този момент на ГЕРБ, водачът на ДСБ в Демократична България, което пък е в ПП-ДБ ген. Атанас Атанасов спря „ да копае “. И даже отговорно съобщи: Ако няма постоянен кабинет, ръководството на Радев (на президента Румен Радев във тип на един тип длъжностен премиер) ще продължи. Точно по този начин е, само че все едно рече: По-добре е Бойко Борисов да дойде…! Нещо като това, роденото също от гневно изтощение „ По-добре е танковете да дойдат “ в едно друго време. В което танковете не пристигнаха, а си отпътува станалият прочут като „ Пешо Танкиста “ тогавашен председател-президент Петър Младенов.

То обаче може въпреки всичко и танковете да дойдат. Пак тия, предизборно-изборно-следизборните танкчета, дето към този момент трета година намачкват гласоподавателя да им гласоподава компромисно, че то друго няма, а те компромисите между тях ги копаят като траншеи - дебели червени линии. Дето и с танк не могат да се прегазят. В момента обаче им викат на тия окопи посред им – взаимни отстъпки.

Само дето въпросът е докога ще си подмятат компромисите като шикалки и по кое време още веднъж ще изкарат танковете, та да се извозят един различен безкомпромисно. Понеже то „ компромис “ значи ограничение на своята персонална независимост и пространство за сметка на друга съответна страна, без да се търсят и чакат дивиденти за това. А пък „ петимата танкисти без кучето Копейко “ (сегашният екипаж на Народното събрание: ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и „ Възраждане “) въобще не зацепват даже и компромисно без дивиденти, а незабавно се мятат по танковете.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР