Всичко опира до съдебната система. Имаме ли нормална съдебна система

...
Всичко опира до съдебната система. Имаме ли нормална съдебна система
Коментари Харесай

Кирил Петков: На година се крадат по 2-3 млрд.

Всичко опира до правосъдната система. Имаме ли естествена правосъдна система - ще имаме нулева корупция. Ще ви омръзне да слушате това, тъй като ще го повтаряме доста пъти. Корупцията е най-големия камшик.

Това съобщи съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков във Варна, където показва целите на партията пред жители.

" На година се крадат по 2-3 милиарда Ако се спре тази кражба, няма безспорна никаква потребност да се подвигат налозите. За четири месеца показахме, че приходите в хазната са изцяло задоволителни при вярно събиране и без обири. Снощи с Асен Василев до 2 часа през нощта сме мислили по какъв начин да се реформира правосъдната система. Няма да е лесна борбата. Главният прокурор сега коли и беси. Трябва да се направи смяна и той да бъде заменен. Аз персонално го усетих и не е поради моето поданство. Като министър съм подал много сигнали за нередности и нищо. Все едно си пращах пощенски картички до празна кутия. Ще е мъчно, тъй като видяхте за ББР каква борба беше. Битката за основния прокурор ще е още по-сериозна, само че тя би трябвало да се води ", безапелационен бе той.

" Няма по какъв начин основният прокурор да подсигурява почтена промяна в правосъдната система. Виждате, че профилираните съд и прокуратура се употребяват за бухалки. Единственото избавление е нулева корупция. Кацата с мед би трябвало да се затвори и не би трябвало да има нито капчица мед в устата на някой заинтригуван. Как да се проверява министър за корупция, като чиновниците на министерството би трябвало да му подават сигнали на него? Все едно той самичък да се проверява. Трябва да има смяна и чиновниците на разнообразни министерства да подават сигнали на самостоятелен орган. Тук може да се намерения за разширение пълномощията на КПКОНПИ, само че още веднъж ще повторя, че всичко зависи от независимостта на прокуратурата, която сега извършва поръчки ", добави Петков.

" Относно здравната система най-важното е Спешната помощ ", сподели пред жителите от своя страна Асен Василев. " Вчера бяхме в Добрич, Каварна и хората се оплакаха, че за лекуване би трябвало да идват до Варна. В нашата стратегия е залегнало, че всеки един човек би трябвало да получи здравна помощ в границите на един час без значение къде живее. За образец мога да дам Румъния. Там си реформираха доста сполучливо Спешната помощ и сега в това отношение са по-добре от Франция ", даде образец Василев.

" Истината е, че сами не можем да създадем нищо. Най-важното е да сме дружно. Ние имаме вяра, че България може да бъде едно доста по-добро място. Имаме късмет да създадем същинска смяна. Това важи от две неща. Първото е претендентите ни за депутати. Виждате ги тук. Как си мислите, че тези хора могат да вземат рушвет и да създадат нещо против Варна, като всички са родом от тук? Всички тук имат свои бизнеси и са самостоятелни. Ние не сме взели нито една стотинка за партията от предприемачи, които след това да чакат нещо в подмяна. Няма по какъв начин някой да ни се обади и да ни каже - направете това или това. След изборите вратите ни ще бъдат отворени за всички вас ", съобщи при представянето на кандидат-депутатите от Варна Кирил Петков.

" Трябва да си подредим страната. Ние можем да подсигуряваме, че няма да се караде, само че в подреждането би трябвало да участваме всички. Пари в страната има. Въпросът е да не се крадат и да се употребяват по предопределение за подреждането на страната ", безапелационен бе Асен Василев.

Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 година ще е неповторим ден, когато ти ще гласуваш по едно и също време за съответен човек (мажоритарен избор на президент) и за лист от хора (подбрани от и правилни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР