Всичко навсякъде наведнъж! Сама така може да се определи сложната

...
Всичко навсякъде наведнъж! Сама така може да се определи сложната
Коментари Харесай

Започна ли титаномахия в България, след като Радев тръгна да яде децата си?

Всичко на всички места едновременно! Сама по този начин може да се дефинира комплицираната политическа конюнктура в България, която от ден дневно се  преплита от ден на ден, а феновете в лицето на елементарния българин не могат да заловен всички сюжетни влакна. Ако до момента обстановката у нас бе наричана политическа рецесия, то тя към този момент минава на различен стадий от своето развиване, за което даже няма определение в учебниците по политология.  В същото време сценаристите на реалити формати скубят косите си, за какво не мога да измислят толкоз интригуващ  сюжет за предаванията си. 
Прочетете още
Обичайно в такива случай винаги  се гледа обратно в историята, с цел да се търси прилика, а комплицираността на актуалното ни принуждава да стигнем оттатък древността, в зората на човечеството съгласно древногръцката митология.

В навечерието на първи юни президентът Румен Радев, съвсем като титанът Кронос потегли да яде децата си.  Николай  Денков, Кирил Петков и Асен Василев бяха родени в романса сред Радев и служебната власт, която той към този момент толкоз дълго стиска при себе си и очевидно не желае да я дава на различен.  В отговор неговите отрочета, които самият той сътвори като служебни министри, проведоха митинг под прозорците му.

Титаномахията – борбата сред титаните и олимпийците към този момент е в разгара си, а за никого няма да изненада, че това няма да приключи добре за хората.

Въпреки че Радев се отхвърли от децата си, той и до този миг не  сподели: „ извинявайте ”. Това беше естествено  продължение на фразата, че и той е бил подведен  от „ хората, които откраднаха вярата за смяна на България ”.  Кирил Петков и Асен Василев също не се извиниха, че по плакатите с ликовете им пишеше, „ С Вас сме, господин президент ”,  оказал се съгласно тях евразиец.  В този смисъл „ ала-балите ”,за които Кирил Петков приказва на националния съвет на партията, са били от двете страни – тъй като те носеха гласоподаватели на всички.

Намеси се и гласът на  партията майка, влизайки в ролята на Гея (б.а. майка на Кронос от древногръцката митология), която по необикновено стичане на събитията към момента е Корнелия Нинова, която съобщи, че Радев не може да е честен съдник вече…

Категорията „ морал ” е от дълго време забравена дума в българската политика, а явно никой и не разчита на нея в борбата за власт.

Публична загадка бе, че в 48-ото Народно заседание имаше  действителен късмет за съставянето на кабинет  с третия мандат.  Тогава обаче Радев напълно съзнателно го саботира, като даде мандата на Българска социалистическа партия, вместо на групировката на Стефан Янев. За никого не бе и изненада, че Радев прикани Политическа партия – Демократична България да върнат мандата и тук още веднъж не става дума за честен акт.  Както в древногръцката митологията, по този начин и хиляди години по-късно в България – никой не желае да споделя власт, когато той я имал в цялостната й целокупност. В този смисъл Радев надали би желал да се завърне към представителните си функционалности, като президент, а неговите братя титани Пламен  Узунов и Николай Копринков да бъдат заточени в Тартара.

Дори да погълне  децата си титанът Радев все в миналото ще бъде подведен, тъй като неговият романс с властта, продължава да ражда политици и  е неестествен за българската страна и Конституция.  Образите на Кирил Петков, Асен Василев и Николай Денков мъчно могат да се сравнят със Зевс, Хадес и Посейдон, само че все в миналото такива ще се появят.

Надеждата е и титаномахията в България да не продължи 10 години, колкото е траела тази в митологията. Защото и към днешна дата наподобява някак необикновено по какъв начин страната съумява да действа, само че след година  - това може и да не по този начин.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР