Всичко куцо и сакато да бъде вкарано и после да

...
Всичко куцо и сакато да бъде вкарано и после да
Коментари Харесай

Ревизоро: Както е тръгнало да направят и детска градина за митничари

Всичко куцо и сакато да бъде вкарано и след това да му мислим – това очевидно е желанието на ръководещите, които желаят да отстранен тестванията за просветеност при назначението на нови митничари. Това разяснява някогашният началник на митниците Емил Димитров – Ревизоро в студиото на „ Тази сутрин”.

„ Ако входящият тест е доста сложен – да трансформират въпросите, не е ли това базата да прецениш дали този човек става? Има проби за непоквареност и почтеност, те остават. Всичките „ отличници”, които минаха тези проби, са първи в прокуратурата. Тези проби се използваха, с цел да уволниш хора, когато няма защо друго”, разяснява Димитров.

Според него има сериозен риск системата да се изпълни с неспособни хора, които не познават границите и режимите и които сами не могат да си правят работата. Ревизоро съпостави обстановката с тази от времето на комунизма, когато на високи постове се оказвали некадърни хора с връзки по партийна линия. Той допусна, че тестванията за качествата на митничарите се махат и с цел да се улесни кариерното развиване на хора, които към този момент са в системата и които е трябвало да бъдат препитвани преди всяко покачване.

Емил Димитров уточни, че сега в митниците се кадрува през психолога, който написа такива оценки, каквито му каже шеф „ Кадри”, през шефа на митницата и през офицера от ДАНС, който има право да лишава допуски до класифицирана информация.

„ Една цистерна с гориво е 30 000 лева корист за 4 минути. Този човек, който не знае какво работи и бие печатите, ще пуска по 30 000 загуба за страната всеки 4 минути”, разяснява Ревизоро. И предложи на създателите на последните промени да продължат в същия дух и да създадат детска градина за митничари (за да имаме след 30 години годни кадри) или мястото в системата да се наследява.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР