Всичко, което ще чуете до вторник, са само слухове, беше

...
Всичко, което ще чуете до вторник, са само слухове, беше
Коментари Харесай

Проектокабинетът на ПП-ДБ: Номиниран за премиер е акад. Николай Денков

Всичко, което ще чуете до вторник, са единствено клюки, беше споделил Кирил Петков. И в действителност във вторник имената към този момент са на масата на договарянията.  

Предложените министри ще би трябвало да извършват управническа стратегия, която обаче е не за четири години, а единствено за 18 месеца заради сложността на политическата конюнктура.

Двете първи сили водят диалози за другите разновидности за сформиране на постоянно държавно управление

Съставът на кабинета е микс - политически лица и специалисти, като нито един от тях обаче не е компромис и не е координиран с партия ГЕРБ, оповестиха водачите на обединението ПП-ДБ.

Въпреки че ще желаят това да е кабинет на малцинството с поддръжка от страна на ГЕРБ, ще се погрижат да запазят салдото и ще им предложат множеството от парламентарните комисии. Ще беседват и с други обединения, изключително по програмата, показаха още от ПП-ДБ.

Кабинетът и министрите в него бяха показани от номинирания за министър председател.

Борисов отхвърли да уточни специалисти от ГЕРБ-СДС, които биха взели присъединяване в кабинет като министри, тъй като „ не желае да взриви актуалните договаряния за коалиция “

„ Приемам тази номинация с ясното схващане за това, какъв брой е тежка задачата, с която би трябвало да се нагърби едно държавно управление в условия на опълчване  - да търсим поддръжка от всички политически сили. Ние не участваме в договаряния за персоналния състав на кабинета с ГЕРБ и с другите сили “, сподели акад. Николай Денков, който е номиниран за министър председател.

Проектът на кабинет е разумна трета стъпка след законодателната и управническата стратегия, оповестиха от обединението.

Каква игра играят ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, Радев още не е дал мандата на първите, попита той

„ Обещанията преди изборите би трябвало да бъдат спазвани и след изборите. Ние нямаме право да подменим вота на 620 000 жители - по тази причина без поддръжка за първи мандат и без взаимен състав във втория мандат “, съобщи от своя страна и съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков.

Лидерите са подготвени да създадат крачка обратно в името на експертността. „ Защото разбираме, че едно държавно управление на малцинството ще зависи от тила - парламентарния гръб, който ще обезпечава поддръжката “, сподели съпредседателят на „ Демократична България “ Христо Иванов.

След часове следва те да бъдат публично обявени

В подмяна на поддръжка за кабинет на малцинството, Политическа партия и Демократична България са склонни да жертват част от парламентарните комисии, с цел да има надзор върху министрите , както и да проработи Народното събрание. Защото главната работа ще е в Народното събрание, считат от „ Демократична България “.

„ Днес представяме изцяло изпитание за възобновяване на парламентарната република “, съобщи и другият съпредседател на „ Демократична България “ Атанас Атанасов.

Необходима е стратегия най-малко за година напред, сподели той

„ Много е значимо сега България да има кабинет, и то не кой да е, а новаторски надъхан, който да се оправи във вътрешен и външен проект “, означи Владислав Панев.

Програмата на плана за кабинет „ Денков “ към този момент е изпратена на ГЕРБ. Планира се и среща с тях в търсене на поддръжка за законодателната и управническата стратегия.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР