Всичко, което се изговори ще отиде в канала на историята,

...
Всичко, което се изговори ще отиде в канала на историята,
Коментари Харесай

Иван Тотев: Критиките ще отидат в канала на историята!

Всичко, което се изговори ще отиде в канала на историята, ще останат хубавите страсти и събития. Така кметът Иван Тотев отвърна на рецензиите във връзка създаване на кулата за формалната гала по разкриване на Пловдив - Европейска столица на културата, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg. 

" Правим нещо историческо; нещо, което се случва един път в живота. Ще има ли втори български град в миналото, не се знае. Привилегия е за нас - в нашия управнически мандат да осъществим този план ", безапелационен бе Тотев.

Кметът посочи, че към този момент сме в последната значима седмица преди най-знаковото разкриване. " Видяхте впечатляващата сцена в същинския й размер. Тя кореспондира с нашите упования. Стана ясно за какво сме избрали местоположението й ", разясни той. 

По думите му това голямо оборудване няма да може да се види същински, в случай че е позиционирано на площад " Централен. В други зони на града пък не би разрешило на гостите да се насладят на пълната програма от откриващия уикенд и хората просто няма по какъв начин да почувстват празника в целокупност.

" Няма друга локация, която да възпроизведе всичко, което ние желаеме. Това не е просто концерт на следващата сцена, това е нещо по-грандиозно и по-голямо, което има потребност от своето място - на булеварда. Това място е най-видимо, а сцената сигурно към този момент се трансформира в емблема и ще бъде запомнена даже и поради всички смешки и закачки ".

Сред формалните посетители, които градът под тепетата чака, са Мария Габриел, италианският министър на културата, ръководителят на Народното събрание. Премиерът Бойко Борисов също е поканен, въпреки и да не е удостоверил присъединяване. Очаква се и 50 000 индивида аудитория, както и доста публицисти. 

" Призовавам гостите да дойдат малко по-рано ", обърна се към имащите желание да следят шоуто и Кирил Велчев от Общинска фондация " Пловдив 2019 " Кирил Велчев. Очакванията са за хубаво време.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР