Всичко, което касае правата на гражданите и техните интереси, трябва

...
Всичко, което касае правата на гражданите и техните интереси, трябва
Коментари Харесай

Критикуват опита за омаловажаване на теча на данни от НАП

Всичко, което касае правата на жителите и техните ползи, би трябвало да бъде обект на мощна ангажираност от страна на органите на властта. Това важи и за поддържане на нужното равнище и качество на осведоменост. Направен беше опит за омаловажаване на случая с теча на данни от Национална агенция за приходите, която е извънредно неправилно като метод. Това се акцентира в позиция на в позиция на Центъра за разбор и спешни връзки, направена след изследване на обстановката и оценка на последствията при теча на данни от Национална агенция за приходите.

Основният пропуск в връзката беше обстоятелството, че без значение от това каква е повода за приключването на персоналните данни, Национална агенция за приходите носи цялостната отговорност, защото не е съумяла да предотврати приключването. Фокусът на спешната информационна тактика би трябвало да бъде ориентиран точно в тази посока.

Според позицията като цяло връзката на Национална агенция за приходите по време на рецесията с персоналните данни е била забавена, непълна и на момента безредна.Кризи от сходно естество изискват доста повече ангажираност и доста повече отговорност, декларират от Центъра и въпреки всичко оправдават отчасти минусите, че и другите забъркани институции са спомогнали за пропуските.

Те открояват като положително и професионално това, че представителите на Национална агенция за приходите не са си разрешили да лъжат, както и отделят внимание на професионалните дейности на представителя на институцията Росен Бъчваров.

Негативите обаче са много повече, написа в позицията, в която се отбелязва хаотичността в първите дни и усещането за липса на връзка сред институциите.

Освен това персоналният претекст на Изпълнителния шеф на Национална агенция за приходите Галя Димитрова да не прекъсне отпуската си по време на рецесията е трябвало да бъде комуникиран с отговорност и доза примирение, а не неглижирането му със съпоставения с други страни и служби.

В допълнение - дейности на прокуратурата да оправдае арестите и последвалото разпращане на доказателства по медиите, остават като казус.

Авторите на позицията насочат и някои рекомендации за възстановяване на спешните връзки - правене или осъвременяване на документ с подробни оценка и разбор на вероятните опасности, както и на процедури за предварителна защита на вероятните спешни обстановки и за реакция при тях. Необходимо е и осъществяване на образователни инспекции в условия, оптимално близки до действителните, за възстановяване на координацията сред обособените звена в Национална агенция за приходите, а и сред вероятните други участници в информационния развой.

Самата рецесия с персоналните данни сподели значимостта на конструкция като Национална агенция за приходите, нейното място в цялостната административна настройка, както и разбирането за полезността на интернет за сигурността на хората и за сегашното и бъдещето на страната. Анализът сподели, че рецесията е от този вид, които имат капацитета да тлеят задоволително нескончаем интервал от време и да генерират дълготрайни отрицателни резултати в обществото. Именно заради това виновната връзка би трябвало да бъде непреодолимо обвързване на институциите. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР