Всичко, което е трябвало да бъде свършено от страна на

...
Всичко, което е трябвало да бъде свършено от страна на
Коментари Харесай

Йотова за българите, отвлечени от Хамас: Президентстката институция свърши всичко, което трябваше

Всичко, което е трябвало да бъде свършено от страна на президентската институция, ви подсигурявам, че е свършено. Това съобщи пред публицисти вицепрезидентът Илияна Йотова на въпрос за българите, отвлечени от " Хамас ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Тя добави, че е нужна повече поверителност в този случай. " Това не е проблем, който може да служи за пиар дейности. Надявам се напълно скоро жителите, които са отвлечени и които имат български корени, да се завърнат вкъщи. За това ще работим всички ", съобщи вицепрезидентът.

Йотова отхвърли да разяснява думите на министър-председателя Николай Денков, че единствено президентът може да овладее службите, защото ръководителите на службите се назначават от него. Но съобщи, че не счита, че е добре за България този въпрос да се разяснява по сходен метод.

 

" Не считам, че е добре за България и за доверието на нашите сътрудници този въпрос да се разяснява по сходен метод, както върви този разговор от петък предходната седмица в навечерието на изборите. Тоест, разговор няма, " разяснява Йотова.

На въпрос дали са били почтени изборите в София, Илияна Йотова сподели, че не е привикнала да чете резултатите от секциите и да съпоставя.

" Надявам се другата седмица да бъда по-конкретна в отговора си ", посочи тя. А във връзка желаното от премиера освобождение на Пламен Тончев като ръководител на ДАНС, Йотова сбито отговори: " Това е напълно в пълномощията на президента на страната ни ".

Йотова посети през днешния ден Националния исторически музей (НИМ) за откриването на обновената експозиция „ Българските земи под османска власт XV-XIX век “.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР