Всичко, което е необходимо за автомагистрала Хемус“, сме го осигурили,

...
Всичко, което е необходимо за автомагистрала Хемус“, сме го осигурили,
Коментари Харесай

Борисов: В момента няма участък от магистралите, по който да не се работи

„ Всичко, което е належащо за автомагистрала „ Хемус “, сме го обезпечили, тъй че построяването ѝ да е необратим развой. Ще видите, като стане подготвена, в Северна България каква разлика и развиване ще има “. Това съобщи министър-председателят  Бойко Борисов, който инспектира построяването на Автомагистрала „ Хемус “ в сектора от Търговище към Шумен, оповестиха от държавната пресслужба.
„ Много ни е красива  България, но е доста сложна за създаване на пътища. Това, което най-вече ме радва, е, че сега няма сектор от автомагистралите, по който да не се работи, въпреки и на разнообразни стадии “, подчертава министър председателят Борисов. Той добави, че когато „ Хемус “ бъде построена, автомагистрала „ Тракия “ ще се облекчи, което още повече ще благоприятства развиването на туризма.
По време на инспекцията министър-председателят Борисов означи напредъка по градежа на големите мостови уреди по трасето. „ След 2 месеца, като дойдем, тук към този момент ще има подложен трошляк “, безапелационен бе министър председателят.
„ От скалата път се прави! И отново - бързо се строи, няма празници, няма делници, работи се доста старателно. От Търговище до Белокопитово към този момент може да се минава по трошляк “, сподели министър-председателят Бойко Борисов. Той посочи, че по време на градежа на автомагистралата, археолозите са разкрили неповторими находки, които към този момент са в музеите.
Изграждането на правата от п. в. „ Белокопитово “ до п. в. „ Буховци “ стартира през 2018 година, само че строителството се забави поради обжалване на отчуждителните процедури. Работеше се в сектор от близо 1,5 км, където строително-монтажните работи са към този момент изпълнени на 95%.
Очаква се сериозен прогрес и в оставащите близо 15 км от трасето. За тях бе получено позволение за градеж в края на 2019 година и сега се вършат диги, ровове, подсилване на откоси, бетонови, кофражни, армировъчни работи. Извършва се реорганизация на тръбопровод. Работи се и по огромните уреди. През 2019 година държавната компания „ Автомагистрали “ стартира строителството и на новите 134 км от автомагистралата в сектора от п. в. „ Боаза “ до пресичането с първокласния път Русе-Велико Търново. Очаква се Автомагистрала „ Хемус “ да е подготвена през 2023 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР