Всичко, което е на Apple, и е старо, обикновено достига

...
Всичко, което е на Apple, и е старо, обикновено достига
Коментари Харесай

Ръчно написана обява от Стив Джобс на Apple-1 са на търг за високи суми

Всичко, което е на Apple, и е остаряло, нормално доближава прилична сума на търг, без значение дали е един от първите компютри на компанията от 70-те години на предишния век, автентичен iPhone, който към момента е в опаковката си, или даже кандидатура за работа за компанията от Стив Джобс, индивидът, който е съосновател на Apple и по-късно трансформира софтуерната компания в един от най-успешните бизнеси на планетата.

Говорейки за Джобс, различен артефакт, обвързван с него, неотдавна беше продаден на търг на основания в Бостън RR Auction за $175 759 – шест пъти повече от предстоящото.

Това е лист хартия, включващ черновата на публикация, написана на ръка от Джобс. Обявата е за Apple Computer-1, който в началото започва през 1976 година като Apple Computer и по-късно стана прочут като Apple-1.

Написаното наличие включва малко повече от техническите спецификации на първия компютър на Apple. Проектът включва и подписа на Джобс с дребни букви, дружно с домашния адрес и телефонния номер на родителите му.

„ Написана спретнато с черно мастило върху мръснобял 8,5 x 11 подвързващ лист, обявата, която всъщност служи като недодялан план на спецификациите на Apple-1, обявата е дадена на изпращача по време на посещаване в гаража на Джобс през 1976 година ”.

В обявата Джобс препраща към ROM. Това в никакъв случай не се появява при Apple-1, макар че идва с Apple II на идната година. Покойният началник на Apple приключва, като цитира цена от $75 като „ същинска договорка “.

Според историка на Apple Кори Коен, техническите спецификации на плана на Джобс съответстват с истинската публикация за Apple-1, която за първи път се появи в броя на Interface Magazine от юли 1976 година

„ Този ​​първи маркетингов удар даде на Apple нужното финансиране, с цел да се развие от „ две момчета в гараж “ до две от най-влиятелните фигури от края на XX век “, се споделя в листата.

Към продукта са добавени и две истински фотоси на Polaroid, направени в The Byte Shop в Маунтин Вю, Калифорния.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР