Всичко, което е било необходимо да се направи за Шенген,

...
Всичко, което е било необходимо да се направи за Шенген,
Коментари Харесай

Борисов отвърна на Нинова: Интересува ме оценката на хората, а не вашата


Всичко, което е било належащо да се направи за Шенген, е направено. Всички институции са се произнесли по тази тематика. Преди време бях специфичен посетител в Бундестага и им обясних по какъв начин се пази границата и най-после споделят: ''Ние доста ви поддържаме за Шенген''. Ядосах им се и им споделих, че от дълго време сме в Шенген и пазим границите. Стига сте ни бърборели, че ни подкрепяте за Шенген. Това разгласи министър председателят Бойко Борисов по време на днешния парламентарен надзор в отговор на въпрос на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по отношение на участието на България в Шенгенското пространство.
,,Външният министър на Холандия пристигна до границата, с цел да осведоми след това холандския парламент какъв голям прогрес има България в тази посока. Неслучайно България е единствената страна, която се оправя с миграционния поток и сме модел в това отношение'', добави Борисов.
По отношение на декларацията на Българска социалистическа партия, изнесена от Корнелия Нинова по-рано, министър председателят съобщи, че демокрацията е определила хората да вземат решение кой да ги ръководи, заради което - по думите му - не може да одобри оценките на опозицията.
,,Интересува ме оценката, която са ми дали хората, а не вие'', обърна се министър-председателят към Корнелия Нинова.
,,Искам да ви припомня, че за разлика от вас аз два пъти съм си подавал оставката и съм напускал ръководството, а вие вашата оставка в Българска социалистическа партия по този начин и не я подадохте'', добави Борисов.
Министър-председателят отговори и на обвиняванията на Корнелия Нинова, че Себастиан Курц е пътувал в икономическа класа, а министър председателят с държавния аероплан.
"Себастиен Курц сега не е никакъв, той не е канцлер на Австрия. Канцлера на Германия беше с държавен аероплан, министър председателят на Гърция беше с държавен аероплан, а ние щяхме да се пребием с този ''Фалкон'' и беше свободен единствено ''Eърбъс ", уточни още Борисов.
По думите му този безусловно непотребен аероплан е заплатен от държавно управление на Българска социалистическа партия.
,,С страдания върнахме единия, този остана. А какъв брой коства президентът Радев да отиде до Китай с него? Нали по тази причина са купували от вашата партия тези самолети?! Всички страни в Европа го вършат. То пести време, пътуват делегации, прави се работа. Да ви покажа какъв брой сте дребнава. Моите хора могат да излязат и да създадат декларация и за заменките по ваше време ", уточни Борисов.
,,На конгреса на ЕНП отидох, гласувах в границите на 10 минути сутринта и незабавно си потеглих. Не знам кое ви е нервирало за присъединяване. Може би за това, че Мария Габриел я избраха с най-вече гласове от всички. Съжалявам. Винаги съм се отнасял с огромно почитание към вас, само че да, в този момент този кмет на Перник пристигна и сложи проблемите и освен той. Това че е от Българска социалистическа партия за мен няма никакво значение. Нека е ваш триумф, значимо е да е триумф за перничани. Старата кметица не можеше да си прокара плановете, тъй като не можеше да ги пази ", добави още министър председателят.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР