Всичко ендокринноболни трябва да се запишат и да отидат и

...
Всичко ендокринноболни трябва да се запишат и да отидат и
Коментари Харесай

Ендокринолог: Всички ваксини са подходящи за диабетици

Всичко ендокринноболни би трябвало да се запишат и да отидат и да се имунизират. Еднакво положителни са всички ваксини и еднообразно подобаващи за всички ендокринно заболели, в това число и диабетиците. Това сподели в " Денят стартира " ръководителят на Българското сдружение по ендокринология проф. Анна-Мария Борисова.

" В България имаме близо половин милион диабетици. В момента диабетиците са разколебани дали да се имунизират и не вървят на прегледи при личните си ендокринолози, да не приказваме за болничното лекуване ", сподели тя.

Коронавирусът отключва диабет при някои от инфектираните. Такава информация беше обявена от председатял на Националния действен щаб проф. Венцислав Мутафчийски.

" Когато стартира епидемията в Ухан, за 2 седмици в 2 лечебни заведения одобряват над 600 души с COVID-19. 20% умират, минава време и анализът открива, че роля играе възрастта и високата кръвна захар ", сподели проф. Борисова.

Тя уточни и образец от Америка - в болничното заведение " Бирмингам " в щата Алабама за 5 месеца одобряват над 25 000 лица с COVID-19. Aнализът от там демонстрира, че заболяването протича най-тежко при възрастните, при мъжете по отношение на дамите и при диабетиците.

" От Европа - в болничното заведение " Сан Рафаело " в Милано за 3 месеца са признати над 500 пациенти и от тях 27% са диабетици ", уточни още ендокринологът.

Вижте още във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР