Всичко е възможно, но за мен по-важното е да се

...
Всичко е възможно, но за мен по-важното е да се
Коментари Харесай

Стефан Янев: Всякакви коалиции са възможни, включително и с ГЕРБ и ДПС

Всичко е допустимо, само че за мен по-важното е да се даде успокоение на партиите да излъчат своите представители и да проведат действителните диалози, в които се вижда опцията за сглобяване на коалиция, намиране на лист от цели, които би трябвало да се осъществят. 

Това съобщи Стефан Янев в ефира на Euronews PrimeTime в отговор на въпроса дали “Български напредък ” биха влезнали в коалиция с ГЕРБ и Движение за права и свободи.
От през днешния ден би трябвало да се не помнят разликите в партийните стратегии и посланията и да стартират да се търсят допирните точки.
“На нас ни следва една доста тежка зима и е добре България да има държавно управление ”, безапелационен бе той и увери, че от групировката му ще се стараят да бъдат прагматични.

Янев не изключи вид с експертно държавно управление, само че вместо с плаващо болшинства, то да разчита на непрекъснато болшинство в Народното събрание. 

Според някогашния длъжностен министър председател би трябвало да се набележат до 10 целта в кратковременен проект и 1-2 целта с по-дълъг небосвод.
Родината ни не може да гледа непрекъснато в кратковременен интервал за идващите няколко месеца напред. Ние би трябвало да гледаме години напред. От гледа точка на проектите и стратегиите, с които сме се забавили, като Плана за възобновяване и резистентност, новия програмен интервал.. Всички тези неща би трябвало да бъдат подкрепени административно и политически, с цел да се осъществят.
Янев се съмнява, че групировката му има допирни точки с “Възраждане ”.

“Посланията, които получаваме от тях е, че те са по-скоро срещу общото ни бъдеще в Европейски Съюз, което ние не поддържаме ”,  посочи той.

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР