Всичко е ОК, добре, че смених колите в последния момент.

...
Всичко е ОК, добре, че смених колите в последния момент.
Коментари Харесай

Гешев пред Епицентър: Ужасяващо! Добре, че смених колите в последния миг, притеснявам се за децата

Всичко е ОК, добре, че смених колите в последния миг. Иначе...добре, че не убиха някой човек! За децата се тормозя, доста се изплашиха.

 

Това съобщи за Епицентър.бг основният прокурор Иван Гешев.

Взривът е бил отблъскващ, уточни той и акцентира, че в случай че не е бил сменил колите, е щял да загине.

 

Както към този момент написахме, Гешев си завърнал късно от Украйна и задържал бронираните коли,  с които е пътувал за Украйна. Трябвало е по-късно да замине за Турция с други коли. Той обаче решил да се отклони и да участва на събитие на младши прокурори в базата на прокуратурата на Цигов чарк.

Явно атентаторите са били известени за смяната в проектите и са заложили гърмежа по пътя София-Самоков. само че не са отчели, че той може да смени автомобила, в който се вози персонално. Взрив е бил заложен и по пътя за Турция, настояват от службите.


Експлозията пред кортежа на основния прокурор е стана към 11.45 ч. на пътя София - Самоков.

Той се е връщял от Боровец дружно със фамилията си, в кортежа са били брачната половинка му Детелина Ханчева и дъщерите им Ивет и Далия.

 

Главният прокурор е бил цел за ликвидиране. Взривът е избухнал сега, в който автомобилът на основния прокурор се е изравнил с мястото. Бомбата е била с тротилов еквивалент 3 кг., само че и с голям брой осколки.

 

Това съобщи на брифинг на шефа на Национална следствена служба и зам.-главен прокурор Борислав Сарафов. Той работи на терен.

 

Заместник основният прокурор Борислав Сарафов съобщи, че основният прокурор е пътувал към София. Взривът е бил на завой. На място се е образувал кратер с дълбочина 30-40 см. Взривът е имал ясна устременост към пътя. Бомбата е била с тротилов еквивалент 3 кг., само че и с голям брой осколки. 

 

Провеждат се оглед, следствени дейности, с кучета се търсят следи, открити са избрани маркери в местността. Професионално квалифицирано и добре изпълнено. Само случайност е избавила основния прокурор, фамилията му и чиновници.

 

Към момента Наказателното произвеждане е за терористичен акт, сподели шефът на следствието. 

 

И добави, че ще се изследва цялата пръст изпод, както и химическия състав на взривното устройство.

 

Взривът е избухнал сега, когато автомобилът на основния прокурор е минал в средата на огромен дъгообразен завой, където скоростта се понижава доста. Заложено е в действителност професионално, разясни още шефът на следствието.

Сарафов съобщи, че с главния прокурор се чува непрекъснато, както и че не може да каже кои са обвинените.

 

По-късно говорителят на основния прокурор Сийка Милевапосочи в изказване, че Гешев няма да дава публично изказвания по случая.

 

От пресцентъра на прокуратурата разпространиха известие, от което излиза наяве, че досъбедното произвеждане е за тероризъм, като законът предвижда затвор  от 5 до 15 години. 

 

В изказването си Милева показва, че право да разгласяват информация от следствието имат единствено и само наблюдаващите прокурори, а след обещано позволение - представителят на основния прокурор и заместител основният прокурор и шеф на Националната следствена служба - Борислав Сарафов.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР