Всичко е много, много страшно вкъщи. Опитваме се да евакуираме

...
Всичко е много, много страшно вкъщи. Опитваме се да евакуираме
Коментари Харесай

Семейство с три деца от Украйна: Всичко е много страшно, не очаквахме да видим това!

Всичко е доста, доста ужасно у дома. Опитваме се да евакуираме нашите близки, нашите родственици. Цялата ни сила е ориентирана натам. Сега те стоят в мазето, до момента в който бомбардират къщите им. Надяваме се да ги спасим и да ги извадим! "
Тези думи със сълзи на очи споделя пред " България Днес " Валентина Куланова.

Тя и фамилията й са едни от първите украинци, пристигнали в България след експлоадирането на войната на 24 февруари.

Валентина, мъжът й Александър и трите им деца чуват първия гърмеж в родния си град Одеса, следва още един и още един. Това кара хората да съберат най-необходимото за 10 минути и да изоставен дома си, с цел да се спасят от идната война.

Намират заслон в курортния Слънчев бряг, покрай Бургас. Там братовчедката на Куланов има летен апартамент, който им отстъпва.

5-членното семейство оставя целия си счетоводен бизнес, роднините и околните си.

" Последните дни напрежението в Одеса стартира да нараства. Знаехме какво следва, приготвяхме багаж, само че не чакахме да забележим това, което се случи ", споделя Валентина.

Двамата с мъжа й са бесарабски българи и имат двойно поданство.

" Трябва да си намерим работа, само че най-главният въпрос е какво ще вършим с децата, тъй като те към момента нямат българско поданство ", чуди се Куланова.

Най-голямата щерка е сгодена в Одеса. 20-годишната Елза би трябвало да остави годеника си в родината и да тръгне със фамилията си. 18-годишният Макс пък е с автоимунно заболяване и се нуждае от скъпи медикаменти и персонален доктор.

Най-много страда дребната Софи. Два дни след експлоадирането на военните дейности в Украйна тя навършва 8 години. Този рожден ден обаче е по-различен от останалите, тъй като вместо нова кукла тя си пожелава да се върне вкъщи и да има мир.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР