"Всичко беше свършено така, както законът ни задължава. По този

...
"Всичко беше свършено така, както законът ни задължава. По този
Коментари Харесай

Акцията с Иванчева е както законът задължава

"Всичко беше свършено по този начин, както законът ни задължава. По този метод всички видяха, че автомобилът не е локален на никое място, а той беше претърсен пред нея ", разяснява пред БТВ Пламен Георгиев, ръководител на Комисията за нелегално добито имущество (КОНПИ) във връзка задържането на кмета на столичния регион "Младост " Десислава Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова за рушвет.

"До тук каквото било - било, към този момент ще се работи единствено по този метод ", закани се шефът на КОНПИ и показа, че се надява да бъдат разкрити още доста такива случаи. Той изрази възмущението си по какъв начин може да има хора, които да пазят обвинените, които са желали рушвет в размер на 500 000 евро, само че са хванати на мястото на престъплението със 70 000 евро в колата.

"На Десислава Иванчева сигурно не й е било удобно да стои с белезници по време на ареста, само че по този метод ни задължава законът ", сподели още той и добави, че няма по какъв начин да кажат на някой юрист "ела, тъй като ние задържаме кмета на квартал "Младост " за рушвет ".

На въпрос, в случай че тя имаше здрав политически тил, дали щеше да се работи по този метод, той отговори, че няма да се направи компромис с никого и от тук нататък ще се работи единствено по този метод.

"Не се усещам нито воин, нито антигерой, а просто си свършихме работата ", отговори Георгиев. Той бе безапелационен, че доказателствата, които са направени от прокуратурата против кмета на квартал "Младост " са основателни и би трябвало да се одобряват от съда за една неоправдателна присъда.

Ирен Савова, юрист на Биляна Петрова изясни, че не е участвала на самото задържане, а е получила позвъняване от брачна половинка на зам.-кмета на "Младост ". "Когато дойдох на мястото на задържането на Десислава Иванчева и Биляна Петрова, те бяха с белезници и не им беше обещано да пият вода и да отидат до тоалетната ", сподели още тя и добави, че нито един жител не би трябвало да бъде подложен в такова унизително състояние.

Савова попита риторично какъв е бил казусът органите на реда да ги попитат учтиво да карат след тях до най-близкото районно ръководство, а не да ги държат на центъра на София пред погледна на всички. "Това е грозно, просташко и никога не би трябвало да се повтаря повече ", безапелационна отговори Савова.

Тя уточни, че и в случай че на нея са й били взети проби на мястото на задържането, тя също е щяла да светне като коледна елха.

Савова разяснява и думите на строителния бизнесмен Александър Ваклин. "Парите, които са предадени от Ваклин на следователите на въпросния рушвет се е случило на 2 април, а в постановлението за привличане като обвинена нашата подзащитна, подкупът е пожелан на 13 април ", отсече юристът и изясни, че няма по какъв начин да се повярва на това нещо.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР