Всичките три плавателни съда на военно-морските сили на Украйна, нарушили

...
Всичките три плавателни съда на военно-морските сили на Украйна, нарушили
Коментари Харесай

Русия задържа трите кораба на Украйна в Черно море

Всичките три плавателни съда на военно-морските сили на Украйна, нарушили съветската граница, са арестувани в Черно море, за тяхното наложително прекъсване бе употребявано оръжие, оповестиха от пресцентъра на Федералната работа за сигурност на Русия (ФСБ).

Двата бронирани катера с артилерийско въоръжение " Бердянск " и " Никопол " и буксирът " Яни Капу " минаха през Керченския пролив през днешния ден и съгласно съветските управляващи те са направили следващ опит за противозаконни дейности в рамките на териториалното море на Руската федерация, не са реагирали на предизвестията за неотложно прекъсване и са направили рискови маневри. И трите кораба са арестувани, на трима ранени военнослужещи украинци е оказана здравна помощ. Опасност за живота няма за нито един от тримата.

От Федералната работа за сигурност на Русия настояват, че на украинците им е пределено явен редът за прекосяване на военни кораби през териториалното море на Русия и през Керченския пролив. На помощ на украинските съдове в Азовско море са били изпратени други военни кораби, само че скоро са получили разпореждане да се върнат в Бердянск. ФСБ акцентира, че " киевските ръководители, предприемащи сходни рискови и безотговорни решения, би трябвало да помислят за следствията от дейностите си ". От съветска страна дават обещание да оповестят обществено доказателства за подготовката и провеждането от Киев на провокационните дейности на военно-морските сили на Украйна.

В същото време Военният комитет при президента на Украйна подреди на Съвета за национална сигурност да вкара военно състояние в странта поради обстановката в Азовско море. Военният комитет преглежда събитията в Азовско море като " акт на военна експанзия ". /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР