Всичките средства, предвидени в бюджета за 2022 година за строителството

...
Всичките средства, предвидени в бюджета за 2022 година за строителството
Коментари Харесай

С парите за зоопарка на Пловдив ремонтират тоалетни и бани на Гребната база

Всичките средства, планувани в бюджета за 2022 година за строителството на зоопарка в Пловдив, ще бъдат пренасочени. Това е предлагането на зам.-кмета по финанси Величко Родопски, което ще се гледа на идната сесия на локалния парламент.
Прочетете още
За тази година в бюджетната рамка имаше 470 000 лв. за довършването на зоокъта. Спорът сред Община Пловдив и компанията реализатор „ Запрянови – 03 ” към момента е в съда и до края на годината надали ще завърши. Както TrafficNews писа проектантът на зоопарка също се отхвърли, което прави задачата  с довършването му още по-трудна. Със сигурност до края на годината няма по какъв начин да се стартират каквито и да е действия и евентуално заради това парите се разпределят.

Друга огромна сума, която се изважда е 1,3 млн. лв. за ремонта на ул. „ Даме Груев ”. Парите обаче ще бъдат обезщетени за ремонта с държавната дотация, която държавното управление дава на Пловдив.  На идната сесия ще се преразпределят общо 2,5 млн. лв..

На процедура париите за зоопарка ще отидат за ремонт на санитарни пространства в новите хангари на Гребната база. Зам.-кметът по спорт Георги Титюков е изискал 390 000 лв. за ремонт на бани, тоалетни, съблекални и фитнеси под хангарите. Общата повърхност на пространствата, която ще се ремонтира е близо 1400 кв.м.

100 000 лв. ще отидат за пълнене на дупки в регион „ Южен ” по искане на районния кмет Костадин Язов. Същата сума ще отиде за изработката на противопожарни хидранти на Младежкия рид откакто тепето пламтя преди месец. Искането е от районния кмет Георги Стаменов. Още 500 000 лв. ще се дадат по бюджета на „ Централен ” за ремонт на успоредните улици на „ Отец Паисий ” – „ Рилски метох ”, „ Станислав Достоевски ”, както и методите от южната страна на Античния спектакъл.

320 000 лв. ще се гласоподават за изработката на 6 нови детски площадки в регион „ Северен ”.  Три автомобила за 75 000 лв. пък ще се купят за Пловдивския общински инспекторат.  В сумата ще се дадат и 470 000 лв. за спешния ремонт на покрива на ОУ „ Душо Хаджидеков ”.

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР