Всичките подаръци за българчетата в Босилеград пристигнаха и се раздават

...
Всичките подаръци за българчетата в Босилеград пристигнаха и се раздават
Коментари Харесай

Децата от Босилеград получиха подаръците от Столична община

Всичките дарове за българчетата в Босилеград дойдоха и се раздават на на децата.

С 5 дни забавяне до Босилеград стигнаха всичките 180 пакета, осведоми шефът на Културно-информационния център на българите от Западните околности Иван Николов.

В подаръците има книжки, играчки, боички, сладкиши и други на обща стойност към 400 лева Неофициално се твърди, че цената на подаръците е 280 лв., допълват от публичното радио.

Заради митническите условия и нормативи наложително е трябвало да бъде наета спедиторска компания, която откакто получи позволение, със личен превоз да премине по маршрут през друга митница и да заобиколи с повече от 200 километра - през Калотина, с цел да стигне в Босилеград.

Отделно трябвало да се платят нужните митнически такси, товарителници и куп други особено избрани формалности. Така подаръците са оскъпени 20-кратно, написа в специфична обява по случая проф. Лозан Митев, ръководител на гражданския комитет " Западни околности ".

" Да не приказваме за моралното оскърбление и за логическото безсмислие, което трябваше да се взема решение от министър-председателите на двете страни ", прибавя Митев.

Децата на Босилеград към този момент получават подаръците си в Културно-информационния център, откакто на вятъра чакаха пакетите си на тържеството преди Коледа. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР