Всичките ни ангажименти отпреди 4 години са реализирани и ще

...
Всичките ни ангажименти отпреди 4 години са реализирани и ще
Коментари Харесай

Даниела Дариткова пред директори и учители: Всичките ни ангажименти са реализирани, ще поемем нови

Всичките ни задължения отпреди 4 години са осъществени и ще поемем нови. Обещахме нарастване на заплатите на учителите и това е реалност. Повече от 20 милиона са вложенията в Смолянския район за просветителна инфраструктура. Десет са STEM-центровете, които ще бъдат построени, като два са открити към този момент. Всичко това е мотив за горделивост и с още по-голяма отговорност заставаме пред вас, тъй като всички дружно би трябвало да продължим и да надградим постигнатото. Заедно да се гордеем още веднъж, когато децата на Смолянска област заемат първите места в изпитите.
Това съобщи лидерът в листата на ГЕРБ-СДС доктор Даниела Дариткова на среща с представители на просветителните институции от Смолянско.
 ГЕРБ и работодателите са съгласни: Да не се пипа плоският налог ГЕРБ и работодателите са съгласни: Да не се пипа плоският налог
Вече над 10 години нашата позиция за плоския налог остава непроменена. При 10% ставка върху приходите остават повече пари за хората и би...
По думите й неслучайно образованието бе сложено като приоритет №1.
„ Положили сме основите на приоритет, който би трябвало да бъде обвързван освен с нашите старания, само че който ще даде посока на всички последващи генерации политици. Само добре образовани младежи могат да дадат подтик към посока, която да ни направи равни на другите европейски страни “, акцентира доктор Дариткова.
Тя показа листата на ГЕРБ-СДС за Смолянска област, като сподели, че в нея са хора локални, образовани, експерти, всеки от които може да е потребен на региона.
Мария Семерджиева,  която е шеф на Регионалното ръководство на образованието и шеста в листата, благодари на всички учители и шефове, с чиято помощ се запази просветителната мрежа в региона.
„ Мисля, че една от най-големите ни гордости е развиването на приобщаващото обучение в нашия район. Всички знаете, че в далечната 2006 година концепцията за приобщаващо обучение потегли точно от Смолян. Този модел, който ние приложихме тогава, стана основа и за разписването на новия Закон за предучилищното и учебното обучение. Превърнахме учебните заведения в мечтано място за децата, а родителите са спокойни, че оставят децата си в сигурни ръце. Този образец, който ние демонстрираме, докара до положителните ни резултати. От 10 години сме на едно от първите места в страната както на националното външно оценяване, по този начин и на държавните зрелостни изпити. Всичко това е с помощта на напъните на нашите учители, подкрепени от шефовете. Смятам, че триумфът, с който се гордеем, е плод на общите ни старания в годините “, уточни Семерджиева.
 Николина Ангелкова в Костенец: Инвестиции в балнеосанаториума в Момин проход ще върнат славата му освен у нас Николина Ангелкова в Костенец: Инвестиции в балнеосанаториума в Момин проход ще върнат славата му освен у нас
Ще създадем вероятното в границите на 4- годишен мандат да намерим сполучливата формула за вложение в балнеосанаториума в град Момин прох...
Недялко Славов – доскорошен регионален шеф и втори в листата, съобщи, че предстоящо образованието още веднъж е основен приоритет в бъдещата стратегия на ГЕРБ-СДС.
По неговите думи в района на Смолян е доста значимо да се затвърждават главните полезности – национализъм и фамилните полезности, които дават този образ на учениците, който им разрешава да се постановат и осъществят във всяко начинание, с което се захванат след това.
Едно от главните преимущества съгласно Славов е, че ГЕРБ-СДС има ясни районни цели за идващите 4 години.
„ Наясно сме какви ще бъдат вложенията в пътища, във водоснабдяване, в просветителната сфера. И безусловно от първия ден имаме подготвеност с летящ старт да стартираме и с европейски стратегии, и със средства от бюджета, които показахме, че можем да привличаме, с цел да изпълняваме поетите задължения “, добави Недялко Славов.
Той благодари на учителите и шефовете за напъните им, поради които за образованието в Смолянска област се приказва с почитание на доста високо равнище.
 Димитър Бойчев: Започва реконструкцията на врата в Несебър, средствата са обезпечени Димитър Бойчев: Започва реконструкцията на врата в Несебър, средствата са обезпечени
До дни ще започва реконструкцията на рибарското пристанище в Несебър. Средствата за огромната рационализация са обезпечени като безвъзмез...
Всички изказващи се шефове показаха голямото си задоволство от вложенията в учебните заведения, които управляват.
В срещата взеха присъединяване и претендентите за народни представители Екатерина Гаджева, Красимир Събев и Денислав Костов. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР