Всичките машини за гласуването на европейските избори вече са в

...
Всичките машини за гласуването на европейските избори вече са в
Коментари Харесай

Техниката за машинното гласуване вече е в България, произведена е специално за изборите у нас

Всичките машини за гласуването на европейските избори към този момент са в България, заяви пред БНР Веселин Тодоров от компанията снабдител „ Сиела Норма “.
 Отпускат още 9 млн. за машинното гласоподаване  Къде ще може да се гласоподава машинно на евровота
Става въпрос за 3000 машини плюс аварийни 10%. В момента те се намират в  склад, утвърден от ЦИК. 

„ До 15-и представители на ЦИК би трябвало да ревизират софтуера. Вчера имаше инспекция на софтуера – дали работи по този начин, както е разказано в процедурата. Имаме утвърждение. До 15-и би трябвало да се ревизира дали това е конфигурирано на всички машини, изясни Веселин Тодоров. - Смятаме, че няма да е проблем за тези пет дни това, което е утвърдено, да го инсталираме на всичките 3000 машини. На 15-и или в околните дни по-късно може да има одит от външна организация, евентуално академична институция, която ще ревизира дали вътрешните процеси, по които работи системата, са такива, каквито са разказани. След това идва най-истеричната част – разнасянето на машините, което ще стане на 24-и против 25-и май. След това нашите сътрудници напущат мястото и са разполагаем през целия ден в неделя, без да имат право да са вътре в секциите, само че да са на повикване при механически проблеми. "

От думите на Тодоров стана ясно още, че машините за гласуването са създадени особено за България, което е и повода за по-високата цена за наем. Ако след тези избори законодателят се откаже от машинното гласоподаване, тези машини значително остават непотребни, изясни той.

Анкета Атака Българска социалистическа партия Вътрешна македонска революционна организация Волт Воля Възраждане Възход ГЕРБ Глас Народен Движение за права и свободи Движение 21 Демократична България Коалиция за България - АБВ Партия на зелените Патриоти за Валери Симеонов Десислава Иванчева - самостоятелен претендент Николай Ненчев - самостоятелен претендент Няма да гласоподавам Не съм решил за кого да гласоподавам гласувай резултати
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР