Всичките 21 депутати консерватори, които гласуваха против правителството на премиера

...
Всичките 21 депутати консерватори, които гласуваха против правителството на премиера
Коментари Харесай

Изключиха от Консервативната партия всички депутати дисиденти, включително внук на Чърчил

Всичките 21 депутати консерватори, които гласоподаваха срещу държавното управление на премиера Борис Джонсън и поддържаха предлагането за определяне на надзор над работата на Народното събрание, с цел да се опитат да блокират Брексит без договорка, са изключени от партията. Това съобщи Ройтерс, като се базира на представени от Би Би Си държавни източници.

В тази група са някогашният финансов министър Филип Хамънд и Никълъс Соумс, внукът на някогашния министър председател Уинстън Чърчил.

Решението на Борис Джонсън да приключи работата на Народното събрание по-късно този месец доникъде на октомври е законосъобразно, се произнесе през днешния ден шотландски съд, съобщи Ройтерс.

Повече от 75 депутати оспорват правото на Джонсън да приключи или пророгира Народното събрание, с аргумента, че това е нелегално и неконституционно, тъй като той го прави, с цел да наложи Брексит без договорка на 31 октомври, като ограничи опцията съперниците да му се опълчват.

Съдия Реймънд Дохърти сподели, че въпросът не е юридически, а политически и би трябвало да бъде решен от Народното събрание и електората.

Джоана Чери, народен представител от Шотландската национална партия, която насочи настояването до съда, съобщи, че ще се стремят да апелират решението.

Джонсън разгласи на 28 август, че ще приключи работата на Народното събрание от средата на септември доникъде на октомври, малко преди Англия да излезе от Европейския съюз на 31 октомври, с цел да разреши на държавното управление да разгласи нова законодателна стратегия.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР