Всички знаят за японските домове и апартаменти - те са

...
Всички знаят за японските домове и апартаменти - те са
Коментари Харесай

Въпреки малките домове: Все повече японски двойки спят разделени! Защо избират да го правят?

Всички знаят за японските домове и жилища - те са дребни, кутийки напряко. Всяко местенце там е доста скъпо и все пак в японското общество е реалност феномен, който мъчно би могъл да бъде пояснен на пръв взор. Съпрузите в Япония всеобщо спят разграничени. Каква е повода? Те в действителност са няколко. Ето ги и тях!

Виж още: ТЕСТ: С какъв вид бизнес би трябвало да се захванеш?

Децата спят с майките си

Това се смята за изключително значимо в развиването на детето. Учени са открили, че по този начин и майката, и детето спят по-качествено. Освен това по този начин се поддържа постоянна телесна температура, а оттова и постоянен пулс. Така бащите по натурален път биват " изгонени " от спалнята.

Виж още: Здрави тренировки и никакви резултати? Може би допускате някоя от тези неточности

Разделени през нощта значи успокоение

Японците ценят извънредно доста съня си и по тази причина желаят просто да се презастраховат. Това значи, че те ценят извънредно доста съня без хъркане, ритване, температурни вариации. Това значи не просто спане на друго легло, само че и в друга стая.

Виж още: Тайните на вкусния домакински сладолед

Различни графици

Япония в никакъв случай не спи, а това значи, че милиони японци се трудят в разнообразни часови пояси. Така постоянно се случва единият от сътрудниците да си ляга да спи, другият да е към момента на работа. В този смисъл спането в обособени пространства е разбираемо. Партньорите просто не желаят да нарушават съня си взаимно.

Виж още: Как да разберете, че в дома ви има дървеници

Исторически аргументи

В предишното японците са спали всеобщо на така наречен футони. Това са матраци, които елементарно се навиват на руло. Те са били за един човек, тъй че даже и да искаш да се гушкаш с обичания човек, просто няма по какъв начин да го създадат, в случай че не са на студения под. И през днешния ден има фамилии, които към момента спят по този метод.

Изображение: iStock

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР