Всички знаят коя нация е най-дълголетната в света и това

...
Всички знаят коя нация е най-дълголетната в света и това
Коментари Харесай

Ето защо японците са дълголетници и нямат наднормено тегло


Всички знаят коя нация е най-дълголетната в света и това са японците. Там междинната дълготрайност на човешкия живот е сериозните 86 години, а в България варира сред 67 и 78 съгласно региона и пола в интервала сред 2019-та и 2021-ва година съгласно Национален статистически институт.

За разлика от нас японците също по този начин са много по-спокойни и усмихнати, а това в допълнение е причина за по-малко стрес и по-малко болести на нервна основа.

Относно храненето те следват прецизни правила, като от менюто си съвсем напълно изключват полуфабрикатите, които са доста известни в западната просвета.

Японците употребяват доста рибни артикули, които има извънредно значимите за организма Омега-3 мастни киселини, които спомагат за положителното здраве.

Също по този начин употребяват доста и зеленчуци, за които се знае, че са цялостни с потребни субстанции.

При тях също по този начин е и традиция пиенето на чай, който от своя страна е мощен антиоксидант и спомага за регенерацията на клетките.

И едни от най-важните неща са, че японците заобикалят да преяждат и се хранят на дребни порции. По тази причина там и рядко се срещат хора с наднормено тегло, което е новият камшик на запада.

Източник: blitz.bg



 
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР