Всички знаят, че растенията в градината трябва да се поливат.

Всички знаят, че растенията в градината трябва да се поливат. ...

Съвети за правилно поливане на градината

Всички знаят, че растенията в градината трябва да се поливат. Водата е от съществено значение за развитието на всички форми на живот. Редовното напояване е особено важно през лятото, когато дневните температури често надвишават тридесет градуса по Целзий, а от време на време дъждовете не са в състояние да осигурят точната доза влага.
Поливането, както добре знаят професионалистите, е вид изкуство. Трябва да го направите умело, за да извлечете максимална полза от цветята, плодовете и зеленчуците във вашите цветни лехи. Следвайки основните правила и използвайки подходящите инструменти, както професионалните градинари, така и всички любители на красивите градини ще могат да се наслаждават на буйната растителност през целия сезон.

Поливайте цветята си с кубчета лед! Ето какви ползи носи този метод Поливайте цветята си с кубчета лед! Ето какви ползи носи този метод
Виждаме как нашите растения увисват и предполагаме, че трябва да са жадни, поливаме ги, след това плачем, докато те продължават да умир...
Оптималното време за поливане - кога да поливате градината?
Поливането не е трудно, но изисква известни знания и умения, за да се избегнат грешки. На първо място, важно е да изберете правилното време на деня, за да осигурите на растенията животворната течност. Не поливайте по време на най-големите горещини!
Поливането по обед не само ще бъде неефективно, тъй като водата ще се изпари почти веднага, а дори може да навреди. Капките вода, утаяващи се върху листата и цветята, действат като лещи на пряка слънчева светлина, причинявайки изгаряния на деликатните растителни елементи .
Затова поливането рано сутрин или късно следобед е много по-подходящо време. Сутрин не е твърде горещо и растенията ще имат време да изсъхнат, преди да се затопли. На свой ред, вечер, когато температурата спадне малко, рискът от изгаряния почти напълно изчезва и след дългия горещ ден растенията се нуждаят от вода.

Този разтвор кара цветята да цъфтят за секунди Този разтвор кара цветята да цъфтят за секунди
За нито един градинар не е тайна това, че растенията се нуждаят от грижа и внимание, ако искаме да наблюдаваме техните красиви цветове ...
Също така трябва да избягваме честото поливане с малки количества вода , което само ще навлажни горния слой на земята и няма да проникне достатъчно дълбоко. В горещите дни влагата ще се изпари бързо и растенията, които не са развили дълбока коренова система, ще бъдат изложени на изсушаване.
Професионалните градинари много добре знаят, че най-добрите резултати от поливането се постигат чрез използване на подходящи дюзи за градински маркучи, т.е.разпръскващи дюзи. Те позволяват на водата да се разпръсне правилно. В зависимост от вашите нужди и предпочитания можете да избирате различни видове пръскачки и техните многофункционални версии,  например т.нар пистолет. Съвременните продукти на известни производители позволяват ефективно регулиране на силата на струята.
Нека помним, че водата винаги трябва да бъде добре разпределена и не трябва да остава в градината под формата на блато.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com