Всички знаят, че растенията в градината трябва да се поливат.

...
Всички знаят, че растенията в градината трябва да се поливат.
Коментари Харесай

Съвети за правилно поливане на градината

Всички знаят, че растенията в градината би трябвало да се поливат. Водата е от значително значение за развиването на всички форми на живот. Редовното напояване е изключително значимо през лятото, когато дневните температури постоянно надвишават тридесет градуса по Целзий, а понякога дъждовете не са в положение да обезпечат точната доза влага.
Поливането, както добре знаят експертите, е тип изкуство. Трябва да го извършите ловко, с цел да извлечете оптималната изгода от цветята, плодовете и зеленчуците във вашите цветни лехи. Следвайки главните правила и употребявайки подобаващите принадлежности, както професионалните градинари, по този начин и всички фенове на красивите градини ще могат да се любуват на буйната растителност през целия сезон.
 Поливайте цветята си с кубчета лед! Ето какви изгоди носи този способ Поливайте цветята си с кубчета лед! Ето какви изгоди носи този способ
Виждаме по какъв начин нашите растения увисват и допускаме, че би трябвало да са жадни, поливаме ги, по-късно плачем, до момента в който те не престават да умир...
Оптималното време за поливане - по кое време да поливате градината?
Поливането не е мъчно, само че изисква известни познания и умения, с цел да се избегнат неточности. На първо място, значимо е да изберете вярното време на деня, с цел да осигурите на растенията животворната течност. Не поливайте по време на най-големите горещини!
Поливането по обед освен ще бъде неефективно, защото водата ще се изпари съвсем незабавно, а даже може да навреди. Капките вода, утаяващи се върху листата и цветята, работят като лещи на директна слънчева светлина, причинявайки изгаряния на деликатните растителни детайли.
Затова поливането рано заран или късно следобяд е доста по-подходящо време. Сутрин не е прекомерно горещо и растенията ще имат време да изсъхнат, преди да се затопли. На собствен ред, вечер, когато температурата спадне малко, рискът от изгаряния съвсем изцяло изчезва и след дългия парещ ден растенията се нуждаят от вода.
 Този разтвор кара цветята да цъфтят за секунди Този разтвор кара цветята да цъфтят за секунди
За нито един градинар не е загадка това, че растенията се нуждаят от грижа и внимание, в случай че желаеме да следим техните красиви цветове...
Също по този начин би трябвало да заобикаляме честото поливане с дребни количества вода, което единствено ще навлажни горния пласт на земята и няма да проникне задоволително надълбоко. В горещите дни влагата ще се изпари бързо и растенията, които не са развили дълбока коренова система, ще бъдат изложени на изсушаване.
Професионалните градинари доста добре знаят, че най-хубавите резултати от поливането се реализират посредством потребление на подобаващи дюзи за култивиран маркучи, т.е.разпръскващи дюзи. Те разрешават на водата да се разпръсне вярно. В взаимозависимост от вашите потребности и желания можете да избирате разнообразни типове пръскачки и техните многофункционални версии,  да вземем за пример т.нар револвер. Съвременните артикули на известни производители разрешават дейно контролиране на силата на струята.
Нека помним, че водата постоянно би трябвало да бъде добре разпределена и не би трябвало да остава в градината под формата на тресавище.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР