Всички знаят, че Фреди Меркюри е талантлив автор на песни,

...
Всички знаят, че Фреди Меркюри е талантлив автор на песни,
Коментари Харесай

32 години без Фреди Меркюри: 15 малко известни факта за фронтмена на Queen

Всички знаят, че Фреди Меркюри е надарен създател на песни, спиращ дъха реализатор и фронтмен на една от най-великите групи на всички времена - Queen. Но има доста по-малко известни обстоятелства за Фреди Меркюри, които разкриват скрити дълбини от живота и творчеството на индивида, роден като Фарох Булсара в Занзибар на 5 септември 1946 година



Ето 15 изненадващи неща, които в никакъв случай не сте знаели за Фреди Меркюри, разказани в неподражаемия жанр на артиста:

1.Фреди Меркюри е бил ослепителен боксьор

В учебното заведение в Индия младият Фреди Меркюри бил добър състезател на тенис на маса и обичалда гледа Уимбълдън. Обичал да гледа и ръгби, само че футболът и крикетът не му допадали.

" Мразех крикета и бягането на дълги дистанции, бях изцяло ненужен и в двете. Но можех да спринтирам, бях добър в хокея, а на боксовия кръг бях просто ослепителен ", разкрива той.

2. Той избавя тенис звездата Били Джийн Кинг

Меркюри споделя, че обичалнощните клубове в Ню Йорк и отишъл да прегледа една бруклинска дискотека, наречена The Gilded Grape, макар че се предполагало, че е доста рисково място. " Бях чувал, че е доста вълнуваща, само че всички ми споделяха, че не би трябвало да вървя - или в случай че отида, най-малко да се уверя, че извън ме чака бърза бронирана кола ", споделя Меркюри. " Всички се опитваха да ме предупредят за този клуб, което, несъмнено, ме накара да бъда още по-решен да отида. Малко откакто пристигнахме там, избухна всеобщ пердах, който приключи на нашата маса. Разбиваха се столове, летяха юмруци, на всички места имаше кръв. Били Джийн Кинг беше вкаменена, само че на мен това ми хареса. Казах ѝ да не се тормози и до момента в който боят бушуваше, я хванах и я водих на дансинга. Беше доста по-забавно, в сравнение с да си създадем някаква сантиментална вечеря в хотела си ".

3.Чувството му за мода плаши родителите му

Когато е възпитаник в колежа по изкуствата в Илинг, Меркюри стартира да опитва с разнообразни визии, само че това не се харесва у дома.

" Родителите ми се възмутиха, когато им споделих с какво се занимавам ", спомня си той във " Фреди Меркюри. " Прибирах се от време на време у дома и се показвах в тези скандални облекла, с нокти, боядисани в черно, и тогава майка ми се плашеше! Казваше: " Боже мой! Не позволявай на съседите да те видят. Влизай бързо тук! Използвай задната врата! "

4: Той е създател на логото на Queen



Дипломата на Меркюри по изкуство и графичен дизайн от Ealing му е от изгода, защото той проектира логото на Queen, откакто Джон Дийкън добавя състава с Брайън Мей и Роджър Тейлър през юли 1971 година

" Решихме да назовем групата Queen и аз проектирах логото с герба на Queen ", разкрива той. " Просто съчетах всички същества, които съставляват нашите звездни знаци [два лъва за Лъва - Джон и Роджър; рак за Рака - Брайън; и две феи за Девата - Фреди]... а аз даже нямам доверие в астрологията! "

7: Изправил се е против пънк бунтовниците

През 1977 година, когато Queen записват елементи от албума News Of The World в Лондон, Меркюри споделя, че двама бъдещи членове на Sex Pistols са били в прилежащото студио. " Можете да си визиите нас и целия пънк рок и анти-стаблишмънт под един покрив ", споделя Меркюри. " Както и да е, поканих Джони Ротън и Сид Вишъс да слушат една от нашите песни и споделих, че ще пея в една от техните песни, в случай че те пеят в една от моите, и трябваше да ги видите. Те споделиха: " Не можем да пеем с Фреди Меркюри! По това време носех балетни обувки и други сходни неща. Беше много смешно. Нарекох Сид Вишъс " Саймън Свирепия " или нещо сходно и той въобще не хареса това. "

8.Малките самолети го плашат
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР