Всички знаят, че довеждащите съоръжения и ВиК мрежите са стари.

...
Всички знаят, че довеждащите съоръжения и ВиК мрежите са стари.
Коментари Харесай

Бивш екоминистър разкри защо Италия внася боклуци в България

Всички знаят, че довеждащите уреди и ВиК мрежите са остарели. Създаването на холдинг е един от методите за по-добър надзор и подпомагане за водите. Бих направила и още една стъпка напред – дружество, което да довежда вода за напоителните системи. Доставката на вода би трябвало да има крепко държавно ръководство. Това съобщи някогашният министър на околната среда и водите Нона Караджова  Нона Караджова Нона Караджова е министър на околната среда и водите в държавното управление на Бойко в утринния блок на Българска национална телевизия.

"Когато приказваме за боклуци би трябвало ясно да знаем, че има отпадък, който се рециклира, подобен, който се извозва в сметища и подобен, който се изгаря. Важно е дали се приказва за регламентирани боклуци или за нелегално ръководство на боклука. Що се отнася до вноса и износа има ясна наредба на Европейски Съюз “, разяснява още тя за боклука от Италия.

Ето по какъв начин идва противозаконният отпадък на Италия в България

"Преди 2 години азиатските и африканските страни затвориха вратите си за импорт на боклуци. Европа е огромен генератор на боклуци, тъй като страните са по-богати. Въпросът седи – къде Европа да изхвърля отпадъците си. Италия, която е внасяла отпадък в Африка и Азия, търси нови страни за отпадъците си ", добави някогашният екоминистър.

"Най-големият риск да се внася стока, а в действителност да са боклуци, които могат да са рискови ", разкри Караджова.

"България изгаря към 3 % от отпадъците, при 30 % приблизително равнище в Европейски Съюз ", разяснява тя.

"Има много преекспониране на тематиките за мръсния въздух, водите и боклука ", приключи Нона Караджова  Нона Караджова Нона Караджова е министър на околната среда и водите в държавното управление на Бойко.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР