Всички знаем за трика с цветовете в супермаркетите, както и

...
Всички знаем за трика с цветовете в супермаркетите, както и
Коментари Харесай

5 малко известни трика, с които ви карат да пазарувате повече

Всички знаем за трика с цветовете в супермаркетите, както и че най-скъпите артикули постоянно се слагат на равнището на очите. Но ето още няколко по-неизвестни трика, с които ви карат да пазарувате повече, разбрахме от " Фокус ".

1. Пробуждане на апетита

Един много скъп съвет, който рядко съблюдаваме е: " Никога не ходете гладни по магазините ", тъй като огромните хранителни вериги ще го употребяват против вас. Гладът сътвори лъжливо чувство и ви кара да пазарувате много повече от действително нужното. Опитните търговци постоянно употребяват това и поставят най-ароматните витрини близо до входовете на магазина. Най-често това е витрината за топъл самун и закуски. Така ароматът подбужда апетита ви през цялото време и ви подтиква да пазарувате повече.

2. Стоки на примамливо ниски цени

Често супермаркети пускат дадена стока на цена по-ниска от нейната себестойност. Така ни подвеждат и основават чувство за изцяло по-ниски цени в магазина, до момента в който ние неумишлено базираме изводите си единствено на този съответен артикул. За магазините загубата не е огромна и се покрива от надценката на другите артикули. Трикът е по-скоро психически.

3. Музиката

Независимо мудна или бърза, фоновата музика прави атмосферата по-предразполагаща към извършване на покупки. Бързата подтиква потребителя към спонтанни покупки, а бавната ĸapa xopaтa дa ocтaнaт пo-дългo пpeд paфтoвeтe и в peзyлтaт нa тoвa дa ĸyпyвaт пoвeчe.

4. Прекалено огромни колички за извършване на покупки

Очевидно е, че количките за извършване на покупки в супермаркета са големи и много мъчно биха могли да бъдат запълнени, даже в случай че закупим артикули за цяла седмица. Празнотата на количката на фона на чезнещите в нея артикули ни предизвика да мислим, че не сме взели задоволително, а това още веднъж ни подтиква да пазарим повече.

5. Цените

Всички знаем за трика с не закръглянето на цените, да вземем за пример вместо 4 лева, дадена стока ще коства 3,99 лева Така подсъзнателно се успокояваме, че нещо е по-изгодно и цената му е оправдана. Често обаче магазините, уголемяват цифрата 3 за сметка на стотинките, като по този начин подчертават на трите лв. и ускоряват чувството за икономичност.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР