Всички знаем колко сериозен проблем може да е пърхотът. Хем

...
Всички знаем колко сериозен проблем може да е пърхотът. Хем
Коментари Харесай

Дерматолог: Шампоанът на Head & Shoulders срещу пърхот гори неочакван здравословен проблем, ето кой

Всички знаем какъв брой сериозен проблем може да е пърхотът. Хем е неприятно чисто образно, хем и от здравословна позиция не е добре да пренебрегнем този проблем – въпреки всичко касае здравето ни.

Борбата с пърхота е доста дълъг и комплициран развой. несъмнено мнозина стартират самолечение, взимайки си шампоан срещу пърхот.

Да, това е вярно, само че въпреки всичко консултацията с доктор също не е за занемаряване. 

Но американският кожен лекар доктор Блеър Мърфи-Роуз разкри едно много ненадейно свойство на шампоана срещу пърхот.

 

По думите му с него може да преборим и различен здравословен проблем, който въобще не е обвързван с косата ни и скалпа на главата.

Той направи това конкретизиране, защото негова пациента споделила, че употребява шампоан срещу пърхот на световноизвестната марка Head & Shoulders. Тя обаче се оплакала, че има и различен здравословен проблем, който разрешила точно с използването на шампоана, само че по много ексцентричен метод.

И по този начин – дамата споделила на лекаря, че употребява шампоан за пърхот на марката Head & Shoulders като средство за измиване на лицето. Според нея, до момента в който учила в гимназията, различен кожен лекар й предложил този артикул за битка с възпаленията, в това число акнето.

Д-р Мърфи-Роуз сподели, че доста специалисти в региона на козметологията поучават от време на време да се употребяват такива артикули, защото те съдържат цинк. 

„ Оригиналният шампоан Head & Shoulders съдържа цинков пиритион, който има противовъзпалителни свойства. Проучванията демонстрират, че цинкът може да помогне за понижаване на акнето “, означи тя.

„ В същото време специалистът предизвести читателите на портала, че шампоанът с цинк е ефикасен при дребни обриви. В случай на фоликулит (инфекция на космените фоликули) е нужна консултация със експерт “, заключи лекарят. / jenata.blitz.bg

Харесайте  и във Facebook, където ще намерите още доста потребни и забавни четива за всеки!

Източник: lifebg.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР