Всички знаем колко е важно за българските граждани да се

...
Всички знаем колко е важно за българските граждани да се
Коментари Харесай

Надежда Йорданова: Законопроектът за делегираните прокурори липсва в програмата на НС

" Всички знаем какъв брой е значимо за българските жители да се проверява корупцията с евросредства. Тов се прави от европейските делегирани прокурори. Внесли сме промени в Закона за правосъдната власт, които дават по-добра опция на европейските делегирани прокурори в България да си свърша работата. Миналата седмица мина на първо четене, само че тази не е в програмата на Народно събрание ", това съобщи Надежда Йорданова пред NOVA.

" Аз нямам пояснение по този въпрос. Считам, че ПГ вместо да се занимават с тясно партийни ползи да заложат време и да извърнат внимание на значимите законопроекти ", продължи тя.

" Аз съм министър от Демократична България, а Демократична България е подписала съдружно съглашение с Политическа партия. Вътрешно партийните разногласия обиди, нападки към един от съдружните сътрудници не мога да разясня ", съобщи Йорданова.

По думите ѝ ръководещото болшинство би трябвало да работи по-ефективно.

" Имаме поредност от рецесии, имаме война в Европа. Нека се върнем към значимия дневен ред на обществото ", прикани правосъдният министър.

" Работата по другите законопроекти вървеше по-бавно, отколколкото планирахме и почтено казано сама чаках. В Плана за възобновяване и резистентност има поредност от ограничения, които би трябвало да се случат до края на годината, за което ни би трябвало работещ парламент. От това зависи дали 13 милиарда ще влязат в стопанската система ", акцентира Надежда Йорданова.

" Нека тези, които водят разногласия, се замислят за бъдещето на България ", съобщи тя.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР