Всички знаем какво е чувството – седмицата започва ударно и

...
Всички знаем какво е чувството – седмицата започва ударно и
Коментари Харесай

Как да намерим мотивация и вдъхновение за всеки работен ден

Всички знаем какво е възприятието – седмицата стартира стремително и е едвам вторник, а ни се коства, че петък в никакъв случай няма да пристигна. Всеки работен ден е необикновено дълъг, сряда продължава най-малко два дни, а уикендът наподобява неосъществим. Може би имате потребност от мотивация и ентусиазъм, с цел да се организирате по-добре и да се почувствате по-добре.

За начало на седмицата

За мнозина понеделник е най-лошият работен ден - уикендът отлетява със скоростта на светлината, даже не сте си умряли, а към този момент би трябвало да ставате и да ходите на работа. Може би сте пробвали да наваксате съня си през уикенда, нарушили сте седмичната си рутина и циркадния си темп – ето за какво понеделник е тежък. Тялото се пробва да се върне в темп, като към момента понася " следствията " от промяната му, заради което се чувствате по-уморени и натоварени от нормално. Но можете да контролирате мислите и възприятията си повече, в сравнение с допускате. Само една дребна позитивна мисъл заран може да насочи остатъка от деня.

Така че мотивацията и вдъхновението в понеделник могат да бъдат всичко - от мисълта, че ненавиждате понеделниците и обезверено търсите работа (ако в действителност сте обезверени, потърсете нова работа!). Вместо да мислите по какъв начин да изкарате петте работни дни, помислете по какъв начин понеделник предлага идеалната опция да планирате седмицата си, да бъдете допустимо най-продуктивни и ангажирани и да свършите доста, преди уикендът да пристигна още веднъж. Заменете мисълта „ уф, още една седмица “ с мисълта „ ново начало, нова глава “. Вместо „ Понеделник е ужасяващ “, помислете „ Готова съм “ – това може да зададе тона за останалата част от седмицата.

Вторник – най-тежкият работен ден

Въпреки общоприетото разбиране, че понеделник е най-лошият ден от седмицата, проучванията демонстрират, че в действителност е вторник - може да наподобява, че седмицата едвам е почнала, само че може би ви се коства (поради натоварения понеделник), че цялата седмица към този момент е предходна и се чудите по какъв начин е допустимо да е единствено вторник.

Така че направете вторник ден за извършения - ендорфините, отделени по време на подготовка, ще ви оказват помощ да преминете през провокациите във вторник. Започнете деня си с нещо особено, може би чаша кафе, което не пиете всеки ден, или отделете 10 минути заран за нещо, което ви изпълва с наслада. Помислете за един съвършен ден на работа – по какъв начин би трябвало да вървят нещата и какво би трябвало да вършиме – затворете очи и си го представете, след което носете това възприятие със себе си през целия ден.

Как да преодолеем сряда

Сряда - това значи, че сте преполовили седмицата и с цел да преодолеете чувството, че денят просто не минава, вместо да ви трансферира във втората половина, улеснете работния си ден. Разбийте дилемите си на по-малки и задайте дребни стъпки, които да предприемете, до момента в който ги изпълнявате. Пуснете музика, която покачва силата ви. Изчистете работното си пространство. Правете си почивки (обядвайте без да гледате монитора).

Мотивация и ентусиазъм за четвъртък

Денят е добър, насърчителен и мрачното ви въодушевление нормално към този момент се е трансформирало. Уикендът е близо, четвъртък е дребният петък. Но това не значи, че можете да забавите темпото или че ще имате по-малко работа. Всъщност би трябвало да приемете четвъртък като опция да се забързате и да постигнете повече, а мотивацията и вдъхновението ви да бъдат желанието да свършите всичко, което може да се натрупа и да остане за понеделник преди петък. Започнете със лист на всичко, което към момента имате за тази седмица и задраскайте едно по едно. Наградете се с вечерно излизане с другари или вечеря с обичан човек. Празнувайте четвъртък.

Последен работен ден

Петък е работен ден за улеснение на отговорностите, тъй че в случай че можете, запазете обичаните си задания за този ден. Ще бъдете стимулирани да ги завършите с лекост и ще почувствате, че сте били сполучливи и продуктивни. Планирайте нещо, което ви прави щастливи и помислете за развлечение в петък вечер или през уикенда. Това може да ви даде подтик на мотивация и ентусиазъм, от които се нуждаете, с цел да се насладите на своя петък.

Променете мисленето и мотивацията си и вдъхновението ще пристигна

Всичко стартира с вашите мислене и отношение. Винаги, когато се чувствате потиснати, помислете по какъв начин можете да мислите по друг метод. Можете да попитате някого по какъв начин се оправя и да споделите опита и възприятията си. Някои седмици към момента ще бъдат по-трудни от други, някои понеделници ще бъдат по-лоши от вторниците, само че можете да извършите всеки работен ден по-лесен и по-добър!
Източник: dama.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР