Всички знаем как се създаде президентската партия (бел. ред. -

...
Всички знаем как се създаде президентската партия (бел. ред. -
Коментари Харесай

Нинова преговаря за управление, но публично атакува Радев и с акцент Продължаваме промяната

" Всички знаем по какъв начин се сътвори президентската партия (бел. ред. - " Продължаваме промяната " ), по какъв начин се опита да разбие коалиция " Българска социалистическа партия за България " и да " накупи " " Екогласност ". Изключително неточно. Директната поддръжка на президента Радев към тази партия, по разнообразни способи показана, удари Българска социалистическа партия. Всички партии, които поддържаха президента Радев, изгубиха ". Това съобщи водачът на Корнелия Нинова в скандално изявление.

Ще има ли държавно управление?



Интервюто е за партийната телевизия на Българска социалистическа партия и е обещано нощес, като Корнелия Нинова през днешния ден разгласява. Но в самото изявление приказва по този начин, че излиза наяве, че срещата към този момент се е състояла. На този декор Нинова декларира, че има напън тя да не води договарянията за съдружно ръководство от името на Българска социалистическа партия.

" Вече имахме две срещи с господин Петков. Първата среща беше кардинална - заявяване на общото желание да се сформира държавно управление и какво да направи то в идващите дни. Още повече, че ние имаме стратегия за първите 100 дни, единствено ние имаме таква стратегия и те желаеха да видят на старта какво би трябвало да се направи. Втората ни среща беше по-работна. Определиха се тематиките, по които ще създадем работни групи от специалисти. Те ще сложат стратегиите на всички партии и ще търсим допирните точки. Така че процесът по сформиране на държавно управление към този момент тече. Заявили сме общата си позиция, че имаме воля да създадем държавно управление и да осигурим болшинство, което още в първите дни да одобри бюджета и да задвижи всички ограничения в помощ на хората и на бизнеса. Да излъчим мощни персони, които да преведат България през рецесиите ", показа Нинова, добавяйки, че са избрани 18 работни групи по браншове и договарянията би трябвало да стартират от 23 ноември.

" Може би е по-важно за какво някои хора желаят да не повеждам договарянията аз. Опасявам се, че в тези договаряния ще има няколко доста противоречиви въпроса и аз съм спънка за тяхното решение. Те знаят, че до момента в който аз повеждам договарянията за държавно управление, Северна Македония няма да влезе в Европейския съюз, в случай че заличи историята на България. Другата е моята позиция във връзка с джендър идеологията. Не се обръща задоволително внимание на тази тематика, само че аз предизвестявам - идващите месеци ще бъдат тестване по тези две тематики ”, изясни Нинова.

Радев и вътрешната съпротива



Нинова описа и за случая, когато президентът Радев е споделил в Народното събрание: " Вие тук всички сте статуквото, а на открито, на площада е смяната ". " Тогава едвам овладях парламентарната група да не излезе на трибуната. Почувстваха се толкоз афектирани, тъй като 4 години тези депутати се биха като лъвове от трибуната против Борисов и модела. И внезапно схващат, че са си нещо общо с Борисов - голяма засегнатост ", сподели Нинова. Тя смята мълчанието си за неточност.

" След тежката изборна загуба трябваше да поема отговорност – морална и политическа отговорност. Резултатите ни са пагубни. Можех да изчакам (с оставката), други хора не изчакаха ", разяснява Нинова. И непосредствено уточни, че „ така наречен вътрешна съпротива в лицето на Антон Кутев ” пуснала на 15 ноември до медиите, че трябвало да подаде оставката. Освен това Нинова показа, че получила писмо от членове на Инициативния комитет на Радев с искане за оставката ѝ. " Беше огромна неточност от тяхна страна – можеше тази седмица да е по-спокойна за Българска социалистическа партия и за образуване на изборите ", добави водачът на Българска социалистическа партия в оставка.

Нинова съобщи, че борбата ѝ с така наречен вътрешна съпротива била от времето, когато се одобри членове на Българска социалистическа партия да не са повече от три мандата депутати. Не могат да го преглътнат и до ден-днешен основават напрежение, по думите ѝ. Другото, съгласно нея, е директният избор за ръководител на Българска социалистическа партия. По нейните думи с директния избор е целяла да спре задкулисието в партията и да даде на членовете правото да си споделят мнението и да избират ръководителя си. Тя сподели, че имало клюки, че в този момент се готви смяна на вътрешните правила

" Премълчавах, че тази съпротива пет години се хранеше от Бойко Борисов. Знам какви публични поръчки и други облаги са получавали, с цел да разрушават Българска социалистическа партия от вътрешната страна, от самото начало да целят моята промяна, тъй като 2016 година не се подчиних на желанията им да създадем огромна коалиция с ГЕРБ ", съобщи Нинова.

След като Борисов падна, същите тия хора се приютиха при президента Радев. В акцията мълчах, че те обикаляха структурите и агитираха против Българска социалистическа партия, сподели още водачът на Българска социалистическа партия в оставка.

" Другото обвиняване от вътрешната съпротива към мен е, че сме си разрешили рецензия към служебния кабинет и поради това сме изгубили гласове. Това е доста огромен кардинален и политически въпрос, изключително за партия на 130 години с идеология, с стратегия, с цели, каквато е Българската социалистическа партия. Едва ли не ние би трябвало да мълчим, когато служебният кабинет прави неточности, които опонират на нашите убеждения. Едва ли не би трябвало да си мълчим, тъй като това е служебният кабинет на Радев. Това е кардинален въпрос. Ако си партия с стратегия, с хора зад себе си, твоята задача е да пазиш интереса на тези хора. Служебните министри през днешния ден са министри, на следващия ден няма да ги има, само че левите хора, които представляваш, ще ги има постоянно ", разяснява още ръководителят в оставка на Българска социалистическа партия.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР