Всички знаем емблематичното парче на Щурците“ Рок в минало време“,

...
Всички знаем емблематичното парче на Щурците“ Рок в минало време“,
Коментари Харесай

Има ли алцхаймер Кирил Маричков? Щурецът развил фобия от болести след смъртта на Пеци Гюзелев

Всички знаем емблематичното парче на „ Щурците “ „ Рок в минало време “, само че за жалост в минало време остана и младостта на музикантите, които от дългокоси бунтари се трансфораха в доайени на българския шоубизнес, разбра HotArena.

Третата възраст съществено нагази напоследък емблемата на великата тайфа – Кирил Маричков, който неотдавна бил изплашен от страховита диагноза при обзор във Военномедицинска академия в София, писа „ Таблоид “.

Басистът и вокал на именитата рокгрупа, който е връстник на 9 септември и тази есен ще чукне 74 години, постъпил за проучвания с дребни недоволства – мигренозни главоболия, „ играещо “ кръвно, лек световъртеж . Тестовете обаче посочили ниски равнища на магнезий в кръвта и доцентът, към който бил ориентиран Маричков, отсякъл – Алцхаймер . Рокаджията си глътнал граматиката, обезпокоен от грозните последици на най-жестокия камшик за третата възраст. Прогресивната загуба на паметта и умствените качества паникьосали китариста, който се страхувал от това да се трансформира в гротеска повече от гибелта.

За благополучие на Маричков обаче се оказало, че проблемите му идват от хронично, само че безобидно инфектиране на червата . Именно поради него организмът му не усволявал магнезия и го изхвърлял скорпостижно. Кирил се разминал с рецепта за таблетки, само че терзанието продължава да го преследва и през днешния ден, месеци след здравословната драма.

Старият рокаджия признава, че е развил жестока уплаха от заболявания около дългогодишната битка на другари си и сътрудник от „ Щурците “ Петър Гюзелев. Преди гибелта си през 2013-а година китаристът води жестока, 6-годишна борба с израстък в мозъка, претърпя редица тежки интервенции у нас и в Съединени американски щати, само че в последна сметка се съобщи пред подлото заболяване.

Надали ще мога да приема сходна диагноза философски като Пеци. Той беше същински воин, а и вярата му го крепеше, в последните си години се обърна към Евангелската черква. На негово място сигурно щях да рухна, а него в никакъв случай не съм го чул да се оплаква. Само като го гледах по какъв начин страда развих тежка меланхолия “, споделял е с близки и другари Маричков.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР